belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

HÉTFŐ

30

MÁRCIUS

KEDD

31

MÁRCIUS

SZERDA

01

ÁPRILIS

CSÜTÖRTÖK

02

ÁPRILIS

PÉNTEK

03

ÁPRILIS

SZOMBAT

04

ÁPRILIS

VASÁRNAP

05

ÁPRILIS

HÉTFŐ

06

ÁPRILIS

KEDD

07

ÁPRILIS

SZERDA

08

ÁPRILIS

CSÜTÖRTÖK

09

ÁPRILIS

2020 Ecsite Conference Ljubljanában

Helyszín: Kersnikova Intézet (Ljubljanai Egyetem)

KEZDÉS
JÚNIUS
CSÜTÖRTÖK
11
BEFEJEZÉS
JÚNIUS
SZOMBAT
13

A tudományos témákkal és technológiával foglalkozó látogatóközpontok és muzeális gyűjtemények nemzetközi seregszemléje ezévben Szlovániából jelentkezik.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

Idén június 11-13. között a szlován fővárosban található és a Ljubljanai Egyetemhez tartozó Kersnikova Intézetben kerül megrendezésre az Ecsite Konferencia, a tudományos témákkal és technológiával foglalkozó látogatóközpontok és muzeális gyűjtemények nemzetközi seregszemléje. A résztveők intellektuálisan stimuláló előadásokra, kreatív szekciókra és inspiráló tapasztalatcserére számíthatnak.

Az ezévi rendezvény tematikája: Echoes from the future, azaz Visszhangok a jövőből

A negatív jövőképek és a korlátlan technikai fejlődésbe vett hitt között félúton hogyan bátoríthatják és támogathatják a tudományos látogatóközpontok és múzeumok az embereket abban, hogy fenntarthatóbb, etikusabb, emberközpontú technológiai megoldásokat alkalmazzanak?

 

Szó lesz a klímaváltozás, a big data, a személyre szabott gyógyászat, a mesterséges intelligencia kérdéséről, az álhírek vagy a biodiverzitás problémájáról, illetve hogy ezekkel összefüggésben milyen új készségekre, partnerségekre, menedzsment szemléletre vagy gyűjteményezési gyakorlatra van szükség a jövőben.

További információ a konferenciáról:

https://www.ecsite.eu/conference