belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Kulturális közösségfejlesztés

Összeért a szívünk! Csodaszép májusfák hirdetik, hogy így is összetartozunk!

A virágba borult gesztenyefáktól a május pálmákig csodaszép májusfák hirdetik országszerte, hogy elkezdődött a Közösségek Hete, és hogy a körülmények ellenére így is összetartozunk!

tovább
 → 


Állíts májusi szeretetfát!

Írjuk meg minél többen üzeneteinket, kívánságainkat, vagy helyezzük el a hála és köszönet szalagjait a májusfán. Mindenkit arra biztatunk, hogy készítsen alkotásáról fotót, vagy rövid videót, töltse fel a az esemény facebook oldalára és írjon egy rövid történetet hozzá, hogy kinek, vagy mely közösségnek ajánlja!

A rendhagyó májusfa állításának és feltöltésének határideje: május 11. Szeretnénk, ha az idei Közösségek Hete nyilvános, ünnepélyes megnyitója a májusfa-ajánlásokból és fotókból összeállt online kiállítás lenne!

tovább
 → 


Alternatív májusfa otthon és online térben

Idén a májusfaállítás szép hagyományának továbbgondolásával kívánjuk felhívni a figyelmet a Közöségek Hetére, illetve arra, hogy ha fizikailag sokan nem is lehetnek most együtt, de a virtuális térben kifejezhetik közösséghez való tartozásukat.

Cikkünkkel ehhez szeretnénk hasznos tippeket és inspirációt adni.

tovább
 → 


Májusfa, zöldfarsang, jakabág és a végtelen kreativitás

Idén különleges felhívással fordultunk a közösségekhez, virtuális májusfaállításra hívunk mindenkit a Közösségek Hete 2020 kapcsán.

Mielőtt hozzákezdenénk saját májusfáink csinosításához, ismerkedjük meg a magyar nyelvterületen széles körben elterjedt és többféle formában is megjelenő májusfaállítás szokásának néprajzi hátterével, és azzal, hogy milyen hagyománya alakult ki intézményünkben a Skanzenben.

tovább
 →