belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2016

Felhívás működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények részére

Tisztelt Főigazgató/Igazgató Asszony/Úr! Kedves Kolléga!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. szeptember 26. és november 13. között ismét megrendezzük anagysikerű országos rendezvénysorozatot, a Múzeumok Őszi Fesztiválját.

Kérjük, hogy idén is kapcsolódjon be intézménye a múzeumi szakma széles területét felölelő programsorozatba, és vegyen részt a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2016. évi eseményeiben. A fesztivál idei jelmondata: Építs hidat - Híd, ami összeköt! A rendezvénysorozat szervezője és pénzügyi lebonyolítója a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (Szentendre), társszervezői az Országos Múzeumi Koordinátori Hálózat tagjai.

A Nemzeti Kulturális Alapnál megpályázott támogatás 2016-ben is lehetővé teszi, hogy központi kampánnyal (programfüzet, szórólap, plakát, fesztivál honlap, online kampány, nyomtatott sajtó stb.) segítsük a rendezvény kommunikációját. Emellett az NKA forrásoknak* köszönhetően lehetőség nyílik arra is, hogy az intézményekben megvalósuló programok költségeihez hozzájáruljunk (pályáztatás útján, vállalkozási szerződés keretein belül). Az NKA-val történt egyeztetés alapján, a korábbi években kialakított gyakorlatot alkalmazva az intézményeknél elszámolható kiadásokra (szakmai anyagköltség, terembérleti díj, szakmai közreműködők tiszteletdíja, előadói tiszteletdíj) számla ellenében tudunk teljesíteni, ahol a szolgáltató, szállító a nyertes intézmény lesz. A számlát a résztvevő intézmény számlázza tovább a Szabadtéri Néprajzi Múzeum (mint vevő) részére.

A költségtérítés mértéke múzeumok esetében minimum 50.000 Ft, maximum 200.000 Ft, közérdekű gyűjtemények és kiállítóhelyek esetében minimum 50.000 Ft, maximum 100.000 Ft lehet. A költségtérítési igény elbírálásáról legkésőbb 2016. augusztus 8-ig értesítést küldünk.

Azoknak a muzeális intézményeknek, amelyek 2015-ban részt vettek a Múzeumok Őszi Fesztiválján, de NEM készítettek szakmailag és pénzügyileg elfogadott elszámolást a programjaikhoz nyújtott költségtérítésről, idén nem tudunk költségtérítést biztosítani. Ezek az intézmények a 2016-os rendezvényen költségtérítés nélkül vehetnek részt.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is több témakört ajánlunk, amelyekhez programjaikat kapcsolhatják. A 2015-ban hagyományteremtő céllal elindított Óvodapedagógusuk Napját és Mesterségek Nyomában tematikát a kedvező fogadtatásnak köszönhetően idén is folytatjuk. Amellett, hogy a múzeumok ismét csatlakozhatnak a Nagy Rajzoláshoz, és felfedhetik titkaikat is a látogatók előtt, számos újdonságnak számító témakörhöz is kapcsolódhatnak. Az idei év egyik újdonsága az Ősz(i)re Hangoltuk tematika, amely az Őszi szünetre kínál számos családi-, gyerek- és ifjúsági programot. A témakörökkel kapcsolatban további információt itt olvashatnak.

Amennyiben intézménye részt kíván venni programjaival a Múzeumok Őszi Fesztiválján, kérjük, regisztráljanak az erre a célra kialakított felületen: http://mokk.skanzen.hu/intezmenyi-regisztracio-mof-2016.html

Ugyanitt adhatják meg költségtérítési igényeiket is. Kérjük továbbá benyújtani azintézményvezető által aláírt, részvételi szándéknyilatkozatot (levelünkhöz mellékeljük, de a MOKK honlapjáról is letölthető). A szándéknyilatkozatot eredeti formában, postai úton is kérjük megküldeni Balogh Enikő nevére, (Szabadtéri Néprajzi Múzeum, 2001 Szentendre, Pf. 63). A postára adási határidő: 2016. 08. 01. hétfő (postai bélyegző kelte), továbbá a beszkennelt változatot kérjük feltölteni a regisztrációs felületre.

Muzeális intézmények tagintézményei anyaintézményük főigazgatójának szándéknyilatkozatát benyújtva önállóan regisztrálhatnak a Múzeumok Őszi Fesztiválján való részvételre.

Figyelem! Amennyiben intézményük nem kér költségtérítést, de szeretne részt venni a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatban, abban az esetben is regisztráljon az alábbi linken http://mokk.skanzen.hu/intezmenyi-regisztracio-mof-2016.html , mert csak a regisztrált résztvevőknek tudjuk biztosítani a részvételt a központi kommunikációban (pl. megjelenést a programfüzetben, vagy a rendezvény honlapján)

Regisztráció, jelentkezés és programok feltöltésének határideje:

2016. augusztus 1. hétfő

Amennyiben a rendezvénnyel kapcsolatban további kérdései vagy észrevételei vannak, kérjük, forduljon munkatársainkhoz:

Balogh Enikőhöz a regisztrációval és a feltöltéssel kapcsolatos kérdésekkel (balogh.eniko@sznm.hu, T: 26-502-536, mobil: +(36)70-682-5490)

Nagy Magdolnához szakmai, tartalmi kérdésekkel (nagy.magdolna@sznm.hu, T: 26-502-588).

Szíves figyelmükbe ajánljuk a 2015-ös Múzeumok Őszi Fesztiválja értékelését, melyet a mokk.skanzen.hu oldal Tudástárában olvashatnak: http://mokk.skanzen.hu/mof-2015-tanulsagai.html

A programok megszervezéséhez további inspirációt kaphatnak: http://mokk.skanzen.hu/otletek-a-programszervezeshez1.html

A programok kidolgozásában és összehangolásában segítséget kérhetnek megyei múzeumi koordinátorainktól is.

*Tekintettel arra, hogy a Nemzeti Kulturális Alap részéről a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezési jogát megpályázó Szabadtéri Néprajzi Múzeum számára a támogatás megítélése még folyamatban van, a szerződés még nem került aláírásra, így a csatlakozni kívánó múzeumok saját kockázatukra kezdik meg a rendezvény előkészületeit. A költségtérítés megítéléséről is csak a támogatási szerződés aláírása után tudjuk a múzeumokat értesíteni.

A programok előkészítéséhez sok sikert kívánunk, együttműködésüket előre is köszönjük.

Szentendre, 2016. június 30.

Üdvözlettel:

 

Nagy Magdolna s.k. Dr. Cseri Miklós s.k.

osztályvezető főigazgató

Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ Szabadtéri Néprajzi Múzeum