belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

HÉTFŐ

01

MÁRCIUS

KEDD

02

MÁRCIUS

SZERDA

03

MÁRCIUS

CSÜTÖRTÖK

04

MÁRCIUS

PÉNTEK

05

MÁRCIUS

SZOMBAT

06

MÁRCIUS

VASÁRNAP

07

MÁRCIUS

HÉTFŐ

08

MÁRCIUS

KEDD

09

MÁRCIUS

SZERDA

10

MÁRCIUS

CSÜTÖRTÖK

11

MÁRCIUS

Beporzók napja 2021-ben is!
Beporzók napja 2021-ben is!

Helyszín: országszerte és online térben

Regisztráció:a regisztrációs időszak végetért!

DÁTUM
MÁRCIUS
SZOMBAT
06

Jelentkezési határidő: február 10.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

A tavalyi Beporzók napjával a múzeumok az emberiség jövőjéért, a társadalomért vállalt felelősségérzetükről is bizonyságot tettek. 51 múzeum csatlakozott a kezdeményezéshez és tervezte, hogy a Beporzók napja (2020. március 10.) alkalmából valamilyen rendezvényt szervez.

Idén – akár a valós térben, akár online – ismét készülhetnek a múzeumok, a Magyar Múzeumok pedig megint összefogja és segíti az ügy közös kommunikációját. 

2021-ben március 6-ára hirdetik a Beporzók napja programjait.

Felvezetésként 2021. január 18-án is a Pulszky Társaság Múzeumandragógiai Tagozata Online Beporzó Szalont szervezett ötletbörze céljából, melyre 50 múzeumból 80 személy regisztrált. Az esemény létrejöttét a MOKK is támogatta, a honlapunkon is hírt adtunk róla.

Idén a jeles nap időpontja – március 10. - szerdára esik. Egyszeri múzeumi eseményt ekkor is lehet szervezni, de március 15-e közelsége miatt javasolt a családi napot március 6-ára, a tematikus hetet pedig március 8-tól 12-ig meghirdetni.

Amennyiben a járványhelyzet miatt online kerülhet csak sor a Beporzók napjára, akkor március 1-től október végéig bármikor hívni lehet a „látogatókat” a természetben való nézelődésre, a bajba jutott természet megismerésére és megsegítésére.

Bővebb információk a kezdeményezésről illetve praktikus tanácsok itt olvashatók a magyarmuzeumok.hu oldalon.

A MOKK is arra buzdítja a hazai muzeális intézményeket és múzeumi kollégákat, hogy minél többen csatlakozzanak, jelentkezzenek be február 10-ig, és majd adjanak is hírt az eseményükről!

A regisztrációs felület itt érhető el.

 

 Beporzók napja 2021-ben is!

méhlegelő a Skanzen levendulásában