belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

SZOMBAT

10

ÁPRILIS

VASÁRNAP

11

ÁPRILIS

HÉTFŐ

12

ÁPRILIS

KEDD

13

ÁPRILIS

SZERDA

14

ÁPRILIS

CSÜTÖRTÖK

15

ÁPRILIS

PÉNTEK

16

ÁPRILIS

SZOMBAT

17

ÁPRILIS

VASÁRNAP

18

ÁPRILIS

HÉTFŐ

19

ÁPRILIS

KEDD

20

ÁPRILIS

Múzeumi távlatok webinárium-sorozat: Múzeum és közösség – mit ad/hat a közösség a múzeumnak?
Múzeumi távlatok webinárium-sorozat: Múzeum és közösség – mit ad/hat a közösség a múzeumnak?

Kategóriák:webinárium

Helyszín:

DÁTUM
MÁRCIUS
CSÜTÖRTÖK
11

A Pulszky Társaság alapításának 30. évfordulója nemcsak a visszatekintésre, hanem a múzeumok jelenéről és jövőjéről való párbeszédre is alkalmat teremt.

 

A Múzeumi távlatok című webináriumsorozat célja, hogy a szakma aktuális kérdései, a múzeumi paradigma változásai, az intézmények átalakuló működési lehetőségei és a társadalmi kihívásokra adott múzeumi válaszok kapcsán nyitott kerekasztal-beszélgetésekben vitassuk meg tapasztalatainkat.

 

A kerekasztal-beszélgetésbe regisztrációt követően online platformon lehet bekapcsolódni. Az egyes alkalmakra az azokat megelőző napig lehet regisztrálni. A webináriumok tervezett maximális létszáma 100 fő.

 

A teljes webinárium-sorozatról itt olvashat.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA
3. alkalom, március 11. Múzeum és közösség – mit ad/hat a közösség a múzeumnak?
 
A társadalmi részvételen alapuló közösségi muzeológia kétirányú folyamatában a közösségek tevékeny részesei a múzeum életének: alakítják, formálják a múzeum küldetését, gyűjteményét, közzétételi munkáját és külső-belső tereit. Az eltérő érdeklődésű és különböző generációkhoz tartozó közösségek más-más igényekkel és elképzelésekkel fordulnak a múzeumok felé, miközben saját tevékenységük révén egyedi értékekkel gazdagítják gyűjteményekbe rejtett ismereteinket. Közösségi szolgálat, önkéntesség, tudásmegosztás, közös akciók és kölcsönösség – e fogalmak mentén keressük
a múzeum és közösség kapcsolatának új útjait.
 
A beszélgetést vezeti: Pató Mária
Résztvevők: Rózsa Zoltán (Várkapitányság nZrt.), Jáki Réka (Árpád Vezér Múzeum), Sóki Dia (Petőfi Irodalmi Múzeum), Sonkoly Gábor (ELTE)