belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
KOORDINÁTORKERESŐ
Fehér Györgyi
Fehér Györgyi
E-mail: irisz@dunamuzeum.hu
Telefon: 20/535-57- 51
Megye (működési terület): Komárom-Esztergom
Beosztás: múzeumpedagógus
Szakterület:
Munkahelye: Duna Múzeum - Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum, 2500 Esztergom, Kölcsey Ferenc u. 2,
Szakmai önéletrajz

Biológia, földrajz szakos tanárként 25 évet töltöttem a szakmában, azóta foglalkozom környezeti neveléssel. Tanár koromban is fontosnak tartottam a természet megismerését megszerettetését a diákjaimmal. Ösztönösen éreztem, hogy ez csak személyes élményeken keresztül lehetséges, ezért túra szakkört vezettem, természetismereti táborokat szerveztem, érdekes témák kijelölésével kutató munkára ösztönöztem érdeklődő diákjaimat.

2006 óta dolgozom múzeumpedagógusként a Duna Múzeumban, felső tagozatos, középiskolás diákok, egyetemi hallgatók és felnőttek számára tervezek és tartok múzeumi órákat, foglalkozásokat, szakmai és közönségprogramokat. Részt veszek az időszaki kiállítások megvalósításában, a kapcsolódó múzeumpedagógiai kiadványok készítésében is, a múzeumi rendezvények, pályázatok, vetélkedők szervezésében és tartásában, valamint a Víz Világnapjához kapcsolódó országos és helyi pályázatok, rendezvények megvalósításában. Jó a kapcsolatom a városi iskolák pedagógusaival, a vízügyes összekötői hálózattal. A múzeumban én vagyok a diák közösségi munka referense, de a felnőtt önkénteseink munkáját is koordinálom. Nagyobb rendezvények lebonyolításához összefogásra van szükség, ehhez kölcsönös segítői kapcsolatban állok a környékbeli civil szervezetekkel, nemzeti parkkal, vízművekkel és múzeumi kollégákkal.

A múzeumi tevékenységem más szemléletet igényelt, mint az iskolai, ezért műhelymunkákon, konferenciákon, MOKK rendezvényeken, országos és megyei múzeumpedagógiai évnyitókon a kollégáktól tanulva bővítettem a pedagógiai eszköztáramat és a szakmai kapcsolataimat. Szívesen kísérletezek új pedagógiai módszerekkel, és tapasztalataimat szakmai rendezvényeken, továbbképzéseken megosztom másokkal is. Tagja vagyok a Megyei Múzeumpedagógiai Műhely állandó csapatának.

 

Kérdése van?

NÉV

E-MAIL

AZ ÖN KÉRDÉSE

Kérjük, jelölje a mellékelt lehetőséget.

ELKÜLD