belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Regisztráció és a programtervek beküldésének határideje: 2020. augusztus 19.: Felhívás: Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020
Idén a „Távol is közel…” mottó jegyében készülünk a Múzeumok Őszi Fesztiváljára. Szeretnénk, ha minél több muzeális intézmény csatlakozna a 9 idei tematikához kapcsolódó programok szervezésével. A részletes programtervek feltöltésének határideje az oszifesztival.hu honlapra: 2020. szeptember 15.
Felhívás: Múzeumpedagógiai Nívódíj 2020
2019. szeptember 1. és 2020. augusztus 1. között megvalósított innovatív és más múzeumok által is adaptálható múzeumpedagógiai fejlesztéseket keresünk! Újdonság: idén online múzeumpedagógiai programokkal is lehet nevezni. Nevezési határidő: 2020. augusztus 24.
Felhívás: Ki kapja idén a Kiváló Múzeumpedagógus Díjat?
Idén is díjazzuk kimagasló egyéni szakmai tevékenységet! Az írásos felterjesztéseket legkésőbb 2020. augusztus 24-ig kérjük elküldeni elektronikusan és postai úton.
Múzeum minden körülmények között: Felhívás jó gyakorlatok bemutatására a 12. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián
"Online is interaktív múzeum" és "Digitális+múzeum+oktatás" témákban várjuk augusztus 28-ig a jelentkezéseket jó gyakorlatok bemutatására november 10-én, a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezésre kerülő konferencián.
Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 1. 23:59 : Felhívás a Családbarát múzeum cím elnyerésére
A hazai muzeális intézményeket arra szeretnénk ösztönözni kiírásunkkal, hogy szolgáltatásaikat, infrastruktúrájukat, programjaikat családbaráttá tegyék.
Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 1. 23:59 : Felhívás: Közösségi Múzeum elismerés 2020
Várjuk azon muzeális intézmények jelentkezését, amelyeknek tevékenységeit és működését a településük lakói aktívan segítik, pozitív irányba befolyásolják, és ez a tevékenység meg is jelenik a múzeum dokumentumaiban.
képzési siker: Versenyben vagyunk az AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2020 díjért!
Tavalyi „Kiállításrendezés A-Z-ig: az ötlettől a megvalósításig a közoktatás szolgálatában” című képzésünk résztvevői által készített vizsgakiállítás is ott van az Év kiállítása 2020. díjra esélyesek között a 2 millió forintnál kevesebb költségvetésből megvalósított kiállítások kategóriájában.
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismertje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
Jelentkezési határidő: 2020.09.24.: Ingyenes szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági képzést indítunk!
Október 5. és 29. között indítani tervezett képzésünkre szabadtéri múzeumok szakalkalmazottainak, múzeumok néprajzos muzeológusainak, közérdekű gyűjtemények és kiállítóhelyek (tájházak) vezetőinek, munkatársainak jelentkezését várjuk!
Mit mutat a mérleg?: Családbarát Múzeum elismerés
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
kulturális közösségfejlesztés: Közösségi múzeum
Az Önök múzeuma közösségi múzeum? Pályázzanak Önök is, hogy elnyerhessék a Közösségi Múzeum megtisztelő címet. A pályázat benyújtási határideje: 2020.09.01.
Meríts tudástárunkból! : Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában, kulturális közösségfejlesztés, hatékony múzeumi szocializáció. Módszertani témáinkhoz kapcsolódó fejlesztések kiadványok, információk.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.