belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
állás: Rendezvényszervező és pénzügyi munkatársat keresünk!
Szakmai és közönségrendezvényeink tervezésre, szervezésére, lebonyolítására továbbá igazgatósági beszerzések és rendelések adminisztrációjára, végrehajtására és ellenőrzésére keresünk agilis munkatársat! A pályázatok benyújtási határidejét meghosszabbítottuk: 2020. november 25.
állásajánlat: Oktatásszervezőt is keresünk!
Tantermi és online illetve e-learning továbbképzéseink teljes körű szervezésére keresünk új munkatársat ilyen irányú tapasztalattal és e-learning keretrendszer ismeretével, felsőfokú végzettséggel. Az álláspályázat meghosszabbított benyújtási határideje: 2020.12.03.
visszanézhető az online közvetített : Távol is közel...18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó!
2020. szeptember 28-án a Magyar Nemzeti Galériában és az online térben rendeztük meg a 18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitót Múzeumi családi „kirakós” címmel a 15. Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvényeként.
külföldi jó gyakorlatok: Mik voltak 2020-ban a legkedveltebb múzeumi családi programok a karantén idején?
A Kids in Museums idén a Family Friendly Museum Award From Home elismeréssel azokat a múzeumi kezdeményezéseket díjazta az Arts Council England anyagi támogatásával, amelyek a karantén alatt segítették a családoknak a kultúrához és a múzeumi tudáshoz való hozzáférést saját otthonaikban
visszanézhető online közvetítés: Múzeum minden körülmények között - konferencia a PIM-ből és online
November 9-10-én, hétfőn és kedden rendeztük meg a12. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát „Múzeum minden körülmények között – Digitális megoldások a múzeumi ismeretátadásban”címmel.
MOKK Oktatási csoport:: Még ezt is letettük az asztalra
Ebben a nem kevés kihívást tartogató évben is több ingyenes továbbképzést valósított meg sikeresen a MOKK Oktatási csoportja! Csak a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt támogatásával hét képzési turnus zajlott le idén 85 múzeumi munkatárs részvételével.
képzések szervezése: A képzéseket szervező múzeumokat is érinti a felnőttképzési törvény változása
Érdemes odafigyelni a 2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről 2020.07.01-től életbe lépett változásaira, mivel ez nem csak a piaci szereplőkre, az OKJ képzéseket szervezőkre vagy a szakképzésre vonatkozik, hanem kiterjed a felnőttképzéseket szervező muzeális intézményekre is.
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismerje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
kulturális közösségfejlesztés: Mit tesz a MOKK a TOP projektek támogatásáért?
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt fenntartási időszakában is támogatjuk a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) projekteket.
Mit mutat a mérleg?: Családbarát Múzeum elismerés
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
Meríts tudástárunkból! : Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában, kulturális közösségfejlesztés, hatékony múzeumi szocializáció. Módszertani témáinkhoz kapcsolódó fejlesztések kiadványok, információk.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!