belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Megújul a MOKK-honlap

Indul a Múzeumi a'la carte!

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ honlapja megújításának első lépéseként a Múzeumi a' la carte adatbázist korszerűsítettük mind tartalmában, mind megjelenésében. Az időzítés nem véletlen: azt szeretnénk, ha az iskolai kirándulások szezonjára a pedagógusok segítséget kapnának ahhoz, miként tehetik a kirándulást tartalmasabbá, maradandóbb élménnyé a diákok számára.

A Múzeumi a'la carte adatbázisában kiállításokat és múzeumpedagógiai foglalkozásokat lehet keresni, többféle szempont alapján. A kiállításokat az ország régiói, időpont, kiállítási témakörök, a múzeumpedagógiai foglalkozásokat korosztályok, régiók és tantárgyakhoz való kapcsolódásuk alapján választhatjuk ki.

Szándékaink szerint ez a felület túlmutat a keresési funkción, és olyan hasznos információ lelőhelyként fog működni, ahol mind a pedagógusok, mind a múzeumok betekintést nyerhetnek egymás munkáiba, ezáltal jobban megismerik egymást. A Múzeumi Oktatási és Képzési Központ nem titkolt célja, hogy a pedagógusok jobban használják a múzeumokat, mint a kompetenciafejlesztő oktatás egyik legjobb iskolán kívüli helyszíneit.

A Múzeumi a'la carte ünnepélyes bemutatására a Múzeumok Majálisán kerül sor.

Hogyan tovább?

A Múzeumi Oktatási és Képzési Központ kommunikációjában a jövőben sokkal nagyobb szerepet kap az internet, mint az egyik leghatékonyabb média. Ehhez elengedhetetlen egy olyan honlap, amely mind szerkezetében, mind vizuális megjelenésében megfelel a mai kor elvárásainak, sőt ennél is tovább megy: a holnap kihívásaira is felkészül!

A szerződés szerint a honlap fejlesztőjének május 11-re csak a Múzeumi a' la carte menüpontot kellett volna elkészítenie, a honlap végleges elkészülési határideje június vége. A Grafcom Media Kft. fejlesztő csapata azonban már mostanra olyan állapotra hozta az új honlapot, hogy számos menüpontot tartalommal is meg tudtunk tölteni.

Jelenleg mindkét honlapunk működik, és az átmeneti időszakban mindkettőt frissítjük. Ennek ellénre érdemes már most az új honlapunkat használni, hiszen minden információ elérhető innen is. Ahová nem sikerült még tartalmat tölteni, ott a látogatót átirányítjuk a régi honlapunkra. Reméljük, ez a felhasználóknak semmi kényelmetlenséget nem okoz.

Ami még hátra van

Honlapunkon olyan újításokat is bevezetünk, amelyek a korszerű honlapok elengedhetetlen kellékei. Ilyen az akadálymentes változat, a mobil telefonon kereshető megjelenítés, vagy a többnyelvűség. Azt, hogy a Múzeumi a'la carte naprakész információkat tartalmazzon, úgy tudjuk biztosítani, hogy minden egyes múzeumnak hozzáférési kódot adunk saját adataik frissítéséhez.

Ezek a részek jelenleg fejlesztés alatt állnak, de reméljük, már így is élvezhető az új honlapunk!