belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Fedezzük fel kincseinket!: Hangolódjunk együtt a Közösségek Hete 2021-re skanzenes közösségépítő jó gyakorlatokkal!
Kincskereső játékra hívunk kicsiket és nagyokat, múzeumpedagógusunk pedig felidézi a Skanzen közösségkovácsoló májusi Alkotónapjait.
Vigyázz, kész, regisztráció:: a IX. Országos és V. Nemzetközi Múzeumandragógiai Konferenciára!
2021. május 10-11-én Szombathelyről jelentkezik a konferencia. A szekcióüléseken az első 100 regisztráló tud részt venni. A plenáris előadásokat és a kerekasztal-beszélgetést a Pulszky Társaság Youtube csatornáján lehet követni.
Jelentkezési határidő: 2021. május 7. 24:00.: Egy szívvel, egy lélekkel! Megjelent a Közösségek Hete 2021 Felhívás!
A közösségi értékekre, a közösség megtartó erejére hívja fel a figyelmet az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Közösségek Hete országos rendezvénysorozat, melyet idén május 10–16. között virtuális formában rendezünk meg.
Jelentkezési határidő: 2021. július 30.: Múzeumi középvezetőknek is ajánljuk!
Múzeumi menedzserképzés az esélyteremtő köznevelés szolgálatában címmel továbbképzést indítunk 2021. augusztus 30-tól.
Rakjuk a helyére együtt a múzeumi kirakós hiányzó darabjait! : Múzeumi online kirakós: Félig tele vagy félig üres a hazai múzeumok pohara a pandémia után?
Mit érdemes folytatni és mit elhagyni az online és digitális múzeumi gyakorlatokból a pandémia elmúltával?
Oktatásszervezőt keresünk!: Kapcsolódj a MOKK-hoz!
Továbbképzéseink szervezéséhez keresünk olyan munkatársat, aki ilyen irányú tapasztalattal rendelkezik, és kedvet érez bekapcsolódni dinamikus oktatási csoportunk munkájába. A jelentkezés határideje: 2021. május 17.
Merjünk tanulni tanulni!: Youtube-on visszanézhető: Mesterségünk címere: múzeum negyedszer, online először! Teltház volt!
Online szakmai fórumunkon a múzeumi szférában dolgozók szakmai fejlődését szolgáló továbbképzésekről, a múzeumi szakmai továbbképzések jövőjéről, a felnőttképzés változásának hatásáról és az önképzésről is szó volt!
2021-ben is felmértük!: A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet és várható hatásai a hazai múzeumokban
2021. január 21. és február 8. között egy kibővített kérdőív kitöltésére kértük a hazai muzeális intézményeik vezetőit, akik közül 203-an adtak válaszokat kérdéseinkre.
megismételtük felmérésünket!: Online múzeumi tartalmak a digitális oktatás támogatására
2021. január 23. és. február 8. között az online múzeumi tartalmak köznevelési célú felhasználását vizsgáló tavalyi felmérésünket megismételtük, 100 fő pedagógus töltötte ki kérdőívünket. A válaszok elemzésével készült kutatási jelentés elérhető Tudástárunkban.
képzési naptár: Színes továbbképzési kínálat a MOKK-tól 2021-ben is!
Múzeumi munkatársként vagy a kultúra területén dolgozó szakemberként fontosnak tartja, hogy lépést tartson, és folyamatosan bővítse ismereteit? A gyakorlati munkájában is jól hasznosítható tudáshoz szeretne jutni?
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismerje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
adatbázis: Folyamatosan bővül digitális múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte!
Muzeális intézménye virtuális sétát, digitális tárlatvezetést, élő szereplős videófilmet, esetleg pedagógusoknak szóló online segédanyagot kínál? Ossza meg velünk is fejlesztésének hírét, és tegye azt elérhető a Múzeumi a'la carte adatbázison keresztül.
Közösségek Hete 2021.május 10-16.: Megjelent a FELHÍVÁS!
Egy hét, amely rólunk, a településeinkről, közösségeinkről, értékeinkről szól!
válaszaink TOP projektgazdák gyakran ismételt kérdéseire: Mit tesz a MOKK a TOP projektek támogatásáért?
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt fenntartási időszakában is sokrétűen támogatjuk a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) projekteket.
Mit mutat a mérleg?: Családbarát Múzeum elismerés
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
Meríts tudástárunkból! : Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában, kulturális közösségfejlesztés, hatékony múzeumi szocializáció. Módszertani témáinkhoz kapcsolódó fejlesztések kiadványok, információk.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!