belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Sajtóközlemény

Kulcs a sikeres múzeumvezetéshez – újabb 16 múzeumi vezető fejezte be tanulmányait Szentendrén

Szentendre, 2013. május 3. Ünnepélyes keretek között újabb 16 múzeumi vezető vehette át a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ Múzeumi vezetési ismeretek 120 órás akkreditált továbbképzésének elvégzését igazoló tanúsítványát.

Immár ötödik éve örvend töretlen népszerűségnek a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központjának akkreditált továbbképzése. Az Európai Unió támogatásával, a "Múzeumok Mindenkinek” Program − Múzeumok oktatási – képzési szerepének erősítése − Központi módszertani fejlesztés TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002 keretében megvalósuló továbbképzés sikerét jelzi, hogy sok esetben már a tanfolyam meghirdetése előtt a várólistáról betelik a létszám.

A Múzeumi vezetési ismeretek képzés sikere több tényezőnek köszönhető:
• Magyarországon hiánypótló továbbképzésként elsőnek a MOKK indította el a múzeumi vezetők képzését
• A 120 fős oktatói gárda között találhatók a Skanzen és számos elismert hazai múzeum vezetői és munkatársai mellett kurrens témák neves egyetemi előadói és országos hírű szakemberei (pl. andragógia, honlap ergonómia, környezetpszichológia, multimédia, stb.)
• A MOKK számos egyetemmel szoros kapcsolatot épített ki, amelynek köszönhetően a képzés tananyagába beépülnek a legújabb vezetési, marketing, kommunikációs trendek.
• A tanfolyam első része, a három napos vezetési ismeretek modul a legmodernebb vezetéstechnikai irányzatokkal ismerteti meg a hallgatókat.
• A képzés különlegességét az oktatótermek mellett használt rendhagyó oktatási helyszíneken (élő múzeumi helyszínek,) kívül az adja, hogy a tananyagban szorosan összekapcsolódik az elméleti ismeretek gyarapítása és a gyakorlati múzeumvezetési módszerek elsajátítása.
• A Skanzenben tanultak gyakorlati hasznosíthatóságát jól mutatja, hogy több, a továbbképzést eddig elvégző múzeumi vezető azzal a programmal ért el sikereket munkája során, amelyet a tanfolyam záró dolgozatában megálmodott és kidolgozott.

A képzést lebonyolító Szabadtéri Néprajzi Múzeum volt az első intézmény Magyarországon, amely országos múzeumként a felnőttképzési intézményi akkreditációt megkapta. A MOKK a Múzeumi vezetési ismeretek képzéssel együtt tizenkét akkreditált továbbképzést szervez múzeumi szakemberek és pedagógusok számára. Jelenleg háromféle képzés e-learning formájában is ingyenesen elvégezhető, így otthonuk kényelméből, tér-és időbeli kötöttségek nélkül gyarapíthatják a hallgatók tudásukat.
Az induló képzésekről, az e-learningről és a MOKK további tevékenységéről a www.mokk.skanzen.hu honlapon tájékozódhatnak, vagy ugyanitt letölthetik kiadványainkat, oktatási segédanyagainkat.

További információ:
Káldy Mária igazgató
e-mail: kaldy.maria@sznm.hu
tel.: +36 26 502 530
www.mokk.skanzen.hu