belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Március 31-ig lehet regisztrálni a IV. Országos Múzeumandragógiai Konferenciára

A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának és a Pulszky Társaság Múzeumandragógiai Tagozatának közös szervezésében szakmai-tudományos konferencia kerül megrendezésre az egész életen át tartó tanulás és a múzeumi kultúraközvetítés kapcsolódási pontjainak, a múzeumandragógia legújabb trendjeinek és tendenciáinak, valamint a múzeumandragógia jó gyakorlatának feltárása és feltérképezése érdekében. A 2015 májusában, Pécsett megrendezésre kerülő szakmai-tudományos tanácskozással az Országos Múzeumandragógiai Konferenciák sorában a negyedik jeles, országos jelentőségű szakmai fórumra kerül sor.


A szakmai-tudományos konferencia fő célja, hogy a felnőttek számára szervezett múzeumi programok során alkalmazott jó gyakorlatok és módszerek, valamint a felnőttek múzeumi tanulásával kapcsolatos kurrens tudományos eredmények szakmai közönséggel való megismertetése és disszeminációja révén olyan szakmai fórumot teremtsünk, mely előmozdítja és támogatja a múzeumandragógia módszertani és tudományos-elméleti hátterének bővülését.


A konferencián elhangzott előadásokból konferenciakötetet készül, mely a PTE FEEK Tudásmenedzsment című, lektorált, elektronikus folyóiratának különszámaként fog megjelenni. A konferenciakötetet olyan, a múzeumi felnőttoktatás, közművelődés és kultúraközvetítés gyakorlatában, valamint a hazai felsőoktatásban, illetve egyéb, a felnőttek múzeumi foglalkoztatásával és tanulásával kapcsolatos képzésben és az önképzésben jól használható szakmai kiadványnak szánják, mely praktikus ismereteket nyújt a múzeumandragógia trendjeiről és hazai gyakorlatáról, sikeres módszereiről és programjairól, valamint a múzeumandragógia módszertani kultúráját támogató, a múzeumi tanulás sajátosságaival kapcsolatos elméleti kérdésekről.


Az Országos Múzeumandragógiai Konferencia ez alkalommal nemzetközi kitekintéssel bővül, hiszen a konferencia magyar nyelvű szekciói mellett egy, a nemzetközi tapasztalatokat bemutató, angol nyelvű szekciót is indítanak a szervezők.


A konferencia szerves részét képezi továbbá a Janus Pannonius Múzeum múzeumandragógiával foglalkozó szakembereinek beszámolója, mely révén a konferencia résztvevői megismerkedhetnek a múzeumandragógia helyi, pécsi jó gyakorlatával.
A konferenciára sok szeretettel várják a szervezők a felnőttek számára szervezett programokban érintett múzeumi szakembereket, az egész életen át tartó tanulás és felnőttoktatás szakértőit, valamint a múzeumandragógia elméleti hátterét és gyakorlatát kutató egyetemi, főiskolai oktatókat.


Jelentkezés a konferenciára:


A konferenciára a mellékelt regisztrációs lap, valamint a regisztrációs díj határidőre történő befizetésével lehet jelentkezni. Szekció-előadás tartására az alább megjelölt témakörök egyikéhez kapcsolódó, a regisztrációs lapba illesztett 12-15 soros absztrakt határidőre történő elküldésével lehet jelentkezni. A konferencián az előadások száma korlátozott, az elküldött absztraktokat a Pulszky Társaság Múzeumandragógiai Tagozata bírálja el. A regisztrációs lapot és az absztraktot kérjük, hogy muzeumandragogia@feek.pte.hu e-mail címre küldjék el legkésőbb 2015. március 31-ig.

A szekció-előadások időtartama: 15 perc.

A regisztrációs lap innen tölthető le.

A konferencia időpontja és helyszíne:

2015. május 13., 10:00-17:30

Pécsi Tudományegyetem, Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar, 7633 Pécs, Szántó Kovács J. u. 1/B.

A konferencia tervezett szekciói:

1.) Múzeumandragógia és a képzők képzése: továbbképzés, felsőoktatás, önkéntes programok
2.) Aktív időskorúak múzeumi tanulása- Múzeumi programok aktív időskorúak számára
3.) A kiállításrendezés szerepe a múzeumi tanulásban: felnőttek informális tanulása a múzeumban
4.) A múzeumok növekvő társadalmi szerepvállalása a felnőttek számára szervezett múzeumi programok tükrében. A résztvevő múzeum sajátosságai, specifikus célcsoportok és társadalmi feladatok
5.) Fiatal felnőttek múzeumi tanulásának sajátosságai; Fiatal szülők és családosok a múzeumban
6.) Nemzetközi kitekintés- angol nyelvű szekció: A múzeumandragógia nemzetközi tapasztalatai

Határidők:

2015. március 31.: A regisztráció és az absztraktok elküldésének határideje
2015. április 15.: Értesítés az absztraktok elfogadásáról
2015. április 24.: A regisztrációs díj befizetésének határideje
2015. május 13., 10:00-17:30: Konferencia
2015. május 31.: A tanulmányok elküldésének határideje

Részvételi díj:

Regisztrációs díj: 5000 Ft
A regisztrációs díj tartalmazza a konferencián való részvétel, az előadás konferenciakötetben való megjelentetésének, a büfé, valamint az ebéd díját.
A regisztrációs díj nem tartalmaz utazás-és szállásdíjat.
A regisztrációs díjat kérjük, hogy az alábbi számlaszámra utalják át:

MÁK 10024003-00282716-00000000

FONTOS!: Kérjük, hogy az átutalásnál a közlemény rovatban tüntesse fel az alábbiakat: PTE FEEK, IV. Országos Múzeumandragógiai Konferencia, jelentkező neve, illetve az alábbi számsort: 36168-12-9900

További információért látogasson el a http://muzeumandragogia.feek.pte.hu weboldalra vagy forduljon bizalommal a konferencia főszervezőjéhez Dr. Koltai Zsuzsa egyetemi adjunktushoz a muzeumandragogia@feek.pte.hu e-mail címen vagy a 20/3144819-es telefonszámon.

A konferencia szervezését támogatja a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) és a Janus Pannonius Múzeum.

.