belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
online képzést indítunk! Február 1-ig várjuk a jelentkezéseket!: Esélyt a múzeummal - Iskolai felzárkóztatás, tehetséggondozás, kompetenciafejlesztés múzeumi támogatása a korai iskolaelhagyók csökkentése érdekében
A múzeumi inklúziót támogató, gyakorlatorientált 60 órás továbbképzést szervezünk: 2021.02.15. és 03.05. között e-learning és 03.8 és 11. között online tantermi formában.
Múzeumok Ma 2020 kutatás újabb publikáció!: Mit jelent a szolgáltatói szemlélet a múzeumokban?
Hogyan viszonyulnak a múzeumi szakemberek a szolgáltatói szemlélethez? Hogyan látják a szolgáltatók a múzeumokat? Hogy egyeztethető össze a múzeumok szolgáltatói szerepe és társadalmi szerepvállalása?
TOP-os képzési kötelezettség esetén ajánljuk! Jelentkezzen most! : A közösségfejlesztés és a helyi közigazgatás kapcsolata, egymásra gyakorolt hatása
Február 12-én, 19-én és március 12-én is megszervezzük egynapos online továbbképzésünket, melyet az önkormányzatok munkatársainak, különösen a TOP-6.9.2-16 projektet megvalósító települések vezetőinek ajánlunk.
TOP-os képzési kötelezettség? Van hozzá képzésünk 2021-ben is!: Újra indítjuk: Kulturális közösségfejlesztés gyakorlata
Jelentkezzen most! Hét idei turnusunk már betelt, de még lehet jelentkezni a KKGY továbbképzés VIII. turnusára (2021.04.12-04.25. e-learning és 2021.04.26-29. online).
képzési naptár: Színes továbbképzési kínálat a MOKK-tól 2021-ben is!
Múzeumi munkatársként vagy a kultúra területén dolgozó szakemberként fontosnak tartja, hogy lépést tartson, és folyamatosan bővítse ismereteit? A gyakorlati munkájában is jól hasznosítható tudáshoz szeretne jutni?
állásajánlat: Oktatásszervezőt keresünk!
Tantermi és online illetve e-learning továbbképzéseink teljes körű szervezésére keresünk új munkatársat ilyen irányú tapasztalattal és e-learning keretrendszer ismeretével, felsőfokú végzettséggel. Az álláspályázat meghosszabbított benyújtási határideje: 2021.01.29.
virtuális és valódi tapasztalatcsere a TOP-projektgazdáknak: Tájkép kulturális közösségfejlesztési projektek után: Van miből építkezni!
A kultúra szerepe a helyi közösségfejlesztésben című szakmai rendezvényünket ingyenesen, kísérleti jelleggel, online formában szerveztük meg 2020. december 7-10. között.
adatbázis: Folyamatosan bővül digitális múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte!
Muzeális intézménye virtuális sétát, digitális tárlatvezetést, élő szereplős videófilmet, esetleg pedagógusoknak szóló online segédanyagot kínál? Ossza meg velünk is fejlesztésének hírét, és tegye azt elérhető a Múzeumi a'la carte adatbázison keresztül.
visszanézhető az online közvetített : Távol is közel...18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó!
2020. szeptember 28-án a Magyar Nemzeti Galériában és az online térben rendeztük meg a 18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitót Múzeumi családi „kirakós” címmel a 15. Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvényeként.
visszanézhető online közvetítés: Múzeum minden körülmények között - konferencia a PIM-ből és online
November 9-10-én, hétfőn és kedden rendeztük meg a12. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát „Múzeum minden körülmények között – Digitális megoldások a múzeumi ismeretátadásban”címmel.
képzések szervezése: A képzéseket szervező múzeumokat is érinti a felnőttképzési törvény változása
Érdemes odafigyelni a 2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről 2020.07.01-től életbe lépett változásaira, mivel ez nem csak a piaci szereplőkre, az OKJ képzéseket szervezőkre vagy a szakképzésre vonatkozik, hanem kiterjed a felnőttképzéseket szervező muzeális intézményekre is.
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismerje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
kulturális közösségfejlesztés: Mit tesz a MOKK a TOP projektek támogatásáért?
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt fenntartási időszakában is támogatjuk a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) projekteket.
Mit mutat a mérleg?: Családbarát Múzeum elismerés
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
Meríts tudástárunkból! : Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában, kulturális közösségfejlesztés, hatékony múzeumi szocializáció. Módszertani témáinkhoz kapcsolódó fejlesztések kiadványok, információk.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!