belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
REGISZTRÁCIÓ!: IV. Mesterségünk címere: múzeum 2021. március 8-án!
Online szakmai fórumunkon a múzeumi szférában dolgozók szakmai fejlődését szolgáló továbbképzésekről, a múzeumok szakmai továbbképzéseinek jövőjéről, a felnőttképzés változásának hatásáról és az önképzésről lesz szó!
megismételtük felmérésünket!: Online múzeumi tartalmak a digitális oktatás támogatására
2021. január 23. és. február 8. között az online múzeumi tartalmak köznevelési célú felhasználását vizsgáló tavalyi felmérésünket megismételtük, 100 fő pedagógus töltötte ki kérdőívünket. A válaszok elemzésével készült kutatási jelentés elérhető Tudástárunkban.
A MúzeumokMa 2020 kutatás keretében elemeztük:: A múzeumok társadalmi és közösségi szemlélete
Milyen fontossággal bír a társadalmi szerepvállalás a hazai múzeumok körében, tevékenységeikkel hogyan állnak a társadalom szolgálatában, a különböző közösségekkel milyen szintű együttműködést valósítanak meg?
állást kínálunk!: Oktatásszervezőt keresünk!
Tantermi és online, illetve e-learning továbbképzéseink teljes körű szervezésére keresünk olyan munkatársat, aki ilyen irányú tapasztalattal és e-learning keretrendszer ismeretével rendelkezik.
Ötödik alkalommal: 2021. május 10-16.: Beharangozó: Közösségek Hete 2021
A felhívást ugyan csak márciusban tesszük közzé, de már most lehet készülődni a kulturális közösségfejlesztést fókuszba helyező országos rendezvénysorozatra.
képzési naptár: Színes továbbképzési kínálat a MOKK-tól 2021-ben is!
Múzeumi munkatársként vagy a kultúra területén dolgozó szakemberként fontosnak tartja, hogy lépést tartson, és folyamatosan bővítse ismereteit? A gyakorlati munkájában is jól hasznosítható tudáshoz szeretne jutni?
Múzeumok Ma 2020 kutatás újabb publikáció!: Minőségi munkavégzés a múzeumban és a munkatársak fejlesztési irányai
Milyen fontosnak ítélik meg a múzeumi szférában a versenyképes szolgáltatás nyújtását, és ezt milyen eszközökkel gondolják megvalósítani?
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismerje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
adatbázis: Folyamatosan bővül digitális múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte!
Muzeális intézménye virtuális sétát, digitális tárlatvezetést, élő szereplős videófilmet, esetleg pedagógusoknak szóló online segédanyagot kínál? Ossza meg velünk is fejlesztésének hírét, és tegye azt elérhető a Múzeumi a'la carte adatbázison keresztül.
visszanézhető az online közvetítés: Távol is közel...18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó!
2020. szeptember 28-án a Magyar Nemzeti Galériában és az online térben rendeztük meg a 18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitót Múzeumi családi „kirakós” címmel a 15. Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvényeként.
visszanézhető az online közvetítés: Múzeum minden körülmények között - konferencia a PIM-ből és online
2020. november 9-10-én rendeztük meg a 12. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát „Múzeum minden körülmények között – Digitális megoldások a múzeumi ismeretátadásban”címmel.
képzések szervezése: A képzéseket szervező múzeumokat is érinti a felnőttképzési törvény változása
Érdemes odafigyelni a 2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről 2020.07.01-től életbe lépett változásaira, mivel ez nem csak a piaci szereplőkre, az OKJ képzéseket szervezőkre vagy a szakképzésre vonatkozik, hanem kiterjed a felnőttképzéseket szervező muzeális intézményekre is.
kulturális közösségfejlesztés: Mit tesz a MOKK a TOP projektek támogatásáért?
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt fenntartási időszakában is támogatjuk a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) projekteket.
Mit mutat a mérleg?: Családbarát Múzeum elismerés
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
Meríts tudástárunkból! : Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában, kulturális közösségfejlesztés, hatékony múzeumi szocializáció. Módszertani témáinkhoz kapcsolódó fejlesztések kiadványok, információk.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!