belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Részvételi akciókutatásból született vándorkiállítás

A Közélet Iskolája által indított és az érintetteket - a kirekesztésben és lakásszegénységben élő hajléktalanokat - a legaktívabb módon bevonó részvételi akciókutatás, mely a 20. századi budapesti lakhatási mozgalmakat térképezte fel 2015. decemberében befejeződött, azóta a Mikor van a tetteknek ideje, ha nem ilyenkor? című, molinókból álló vándorkiállítás folyamatosan úton van Budapesten.

2016-ban február és június között összesen öt helyszínen mutatták be 12 tabló segítségével a szegénységben élő emberek küzdelmeit az emberhez méltó lakhatásért. Ez alatt az idő alatt közel tíz tárlatvezetést és műhelybeszélgetést tartottak a lakhatási érdekvédelem múltjáról és jövőjéről.

Június 13-ig a kiállítás a Bálint Házban vendégeskedik, majd egy kicsit megpihen, és nyárra visszakerül az Auróra (Bp. VII. Auróra 11.) falára, ahol egészen őszig lesz látható.

Hogy tényleg szép kerek legyen a történet, gyümölcsöző együttműködés bontakozott ki a Közélet Iskolája és a Kassák Múzeum között. A közös munka és együttgondolkodás eredményeként a tervek szerint egy nagyszabásúbb kiállítás is létrejöhet, melynek a Kassák Múzeum fog otthont adni. Azaz minden a méltó helyére kerülhet, hiszen a szervezők már a kiállítás címét is Kassák Lajos Angyalföld című könyvének egyik szereplőjétől kölcsönözték, aki az 1910-es években küzdött a lakbéruzsora ellen.

forrás: kozeletiskolaja.hu