belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
KOORDINÁTORKERESŐ
Simonné Lechner Judit
Simonné Lechner Judit
E-mail: lechnerjudit@smmi.hu
Telefon: 06 30 206 2881
Megye (működési terület): 2019. nyaráig volt koordinátor Somogy megyében
Beosztás: múzeumpedagógus, kiállítóhelyi koordinátor
Szakterület: múzeumpedagógia, rendezvényszervezés
Munkahelye: Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum, 7400 Kaposvár, Fő u. 101.
Szakmai önéletrajz

Szakterületén elért eredmények

A Rippl-Rónai Múzeum szerves kapcsolódása Kaposvár kulturális életébe, városi rendezvényekhez való kapcsolódás. Nárcisz Ünnep című fesztivál kidolgozása, ismertté tétele. (Látogatószám 2016-ban 3000 fő)

Régészeti és képzőművészeti tárgyú múzeumpedagógiai programok kidolgozása és megvalósítása.

A Szentjakabi Bencés Apátság régészeti emlékei című kiállítás és múzeumpedagógiai programok megvalósításához NKA pályázat megírása és kivitelezése.

 

Egyéni szakmai célok

Céljaim közé tartozik, hogy a Munkácsy Mihály Gimnázium regionális irodalomtétele, mely a „Rippl-Rónai és a Nyugat” címet viseli, valamikor a jövőben országos irodalom-tétellé váljon. Szakmai oldalról megalapozottnak tűnik az elgondolás, ennek kapcsán már kidolgozott múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartok.

A megyei múzeumok, tájházak kapcsolatának erősítése érdekében tervbe vettem, hogy a jövőben „ megyei múzeumok majálisát” szervezve, hagyományteremtő szándékkal lehetőséget nyújtunk a megyénkben található múzeumok bemutatkozására. Első évben Kaposváron, majd a következő években változó helyszíneken megszervezve, 1-2 napos rendezvényen bemutatkozó sátrakat állítunk fel.

Célom továbbá, hogy Somogy megyében minden diák az általános iskolai tanulmányainak befejezéséig legalább egyszer vegyen részt múzeumpedagógiai foglalkozáson. Sajnos az iskolák anyagi háttere nem teszi lehetővé, hogy a foglalkozások árát és az utazási költséget fedezni tudják. Ennek a helyzetnek a javításán fáradozva minden lehetőséget megragadok arra, hogy pályázati lehetőségeket keresve megvalósuljon a gyerekek beutaztatása a múzeumunkba.További célom, hogy a középiskolások és a felnőttek, valamint az időskorúak számára több lehetőséget tudjunk nyújtani a múzeumpedagógiai eszközök felhasználásával. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Andragógiai szakának mesterképzését végzem, így tanulmányaimmal is a felnőttek oktatásának fortélyaival, szakmai lehetőségeivel ismerkedem.

Rendezvényszervezőként olyan sikereket könyvelhetek el például, hogy a 2014-ben először megrendezett Nárcisz Ünnep (Rippl-Rónai József Emlékház és Látogatóközpont) 2-300 fős látogatószámát a tavalyi évben 800 főre, 2016-ban pedig 3000 főre növeltem. Az idei évben már megyei szinten hirdettük, a jövő évtől bízom az országos megjelenésben.

Koordinátori szakmai tevékenységemben kiemelném a 2015. novemberében megrendezett frontszemélyzet-képzést, melyet a saját múzeumom mellett a megyei múzeumok között is meghirdettem. A Rippl-Rónai Múzeum teljes frontszemélyzete részt vett a képzésen, akár saját- akár közfoglalkoztatott státuszban dolgozik.

Végzettség

andragógus, művelődésszervező, múzeumpedagógus

 

Oktatói tevékenység

Publikációk

Társadalmi tevékenység