belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Betűméret:

Felhasználási feltételek és adatvédelmi tájékoztató

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (továbbiakban: SZNM – MOKK) http://www.mokk.skanzen.hu weboldal felhasználási feltételeit, az adatvédelmi irányelveket és a jogi tudnivalókat az alábbiakban ismertetjük:

A jelen szabályzat fogalmi rendszere megegyezik az Általános adatvédelmi rendelet (továbbiakban GDPR.) 4. cikkben meghatározott értelmező fogalommagyarázataival, illetve bizonyos pontokban kiegészítetten a 2018. május 25-től hatályos Infotv. 3. § értelmező rendelkezéseivel.

A http://www.mokk.skanzen.hu honlap felhasználója a honlap látogatója. A felhasználó a honlap látogatásával egyben elfogadja a honlap felhasználási feltételeit.

Az adatvédelmi irányelveink arról szólnak, milyen gyakorlatot követünk az oldalon közzétett, a felhasználóktól származó adatok gyűjtése, felhasználása és megosztása során. Kérjük, olvassa el a Felhasználási feltételek teljes szövegét, mielőtt adatokat ad meg ezen az oldalon.

Ha Felhasználási feltételeinkben változás történik, a változtatások felkerülnek a weboldalra. Kérjük, bizonyos időközönként ellenőrizze a Felhasználási feltételeket és Adatvédelmi tájékoztatót, különösen mielőtt személyes azonosításra alkalmas információkat közölne az oldalon keresztül. A felhasználó automatikusan elfogadja a Felhasználási feltételek és Adatvédelmi tájékoztató változásait azzal, hogy a változtatás után a honlapot tovább használja.

Miközben a weboldalon lapozgat, lehetőség van bizonyos adatok passzív gyűjtésére (tehát anélkül, hogy aktívan megadná az információkat) különböző technológiák segítségével, ilyenek például az Internet Protocol címek, cookie-k, Internet tag-ek, illetve navigációs adatgyűjtések. A weboldal látogatásával Ön beleegyezik ezek használatába.

Weboldalunkon szerepelhetnek linkek vagy más weboldalakra történő utalások. Kérjük annak tudomásulvételét, hogy nem ellenőrzünk más weboldalakat, és adatvédelmi irányelveink sem érvényesek ilyen weboldalakra. Javasoljuk, hogy minden olyan weboldalnak, amelyre belép, olvassa el az adatvédelmi irányelveit.

A http://www.mokk.skanzen.hu weboldalon található összes tartalom (szöveg, fotó, video), az oldalak kialakítása, beleértve az adatszerkezetet, struktúrát is, az SZNM – MOKK szellemi tulajdona és szerzői jogi törvények védelmét élvezi. Tartalmat letölteni csak személyes célra lehet, a tartalom másolása, módosítása, sokszorosítása, továbbadása, kereskedelmi forgalomba hozatala, személyes céltól eltérő bármely egyéb célra történő felhasználása az SZNM – MOKK előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos.

A honlapról információkat átvenni csak eredeti formában lehet azzal a feltétellel, hogy egyértelműen meg kell jelölni az információ forrásául szolgáló oldalt www.mokk.skanzen.hu/aloldal formában.

A honlap tartalmának jogosulatlan felhasználása jogi következményekkel jár.

Az SZNM – MOKK, mint a weboldal tulajdonosa minden ésszerűen elvárhatót megtesz azért, hogy az oldalon aktuális és pontos információkat helyezzen el, de nem vállal felelősséget a közölt információk aktualitásáért, pontosságáért vagy teljességéért. Az oldal tulajdonosát nem terheli felelősség semmiféle olyan kárért, amely felhasználóinak az oldalhoz való hozzáféréséből vagy hozzá nem féréséből eredhet, illetve abból, hogy a felhasználók az oldalon közölt információkra támaszkodtak.

A weboldal speciális elemei, ezek jellemzői és a velük kapcsolatos adatvédelmi tájékoztató:

A mokk.skanzen.hu weboldalon megadott adatok kezelője a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

1. Regisztráció

A honlap tartalmaz olyan részeket, amelyekhez a felhasználó csak személyes adatok megadása, regisztráció után tud hozzáférni. A regisztrációhoz a következő adatokat kérjük, amelyeket kötelező megadni:

  • Név
  • e-mail cím
  • Irányítószám.

Az adatok megadásával Felhasználó kifejezett hozzájárulását adja az általa megadott személyes adatok kezeléséhez.

Adatkezelés célja: A weboldalon elérhető szolgáltatások nyújtása.

Adatkezelés időtratama: a Felhasználó adatait annyi ideig őrizzük, amíg a felhasználó nem kéri az adatai törlését a rendszerből. A felhasználónak jogában áll, hogy megtekintse és frissítse személyes adatait, illetve hogy kérje azok törlését. Ilyen célokból kérjük, hogy küldjön e-mailt a mokk@sznm.hu címre, vagy levelet a postacímünkre: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, 2000 Szentendre, Sztaravodai út.

2. Hírlevél

A Hírlevélre való feliratkozás regisztrációval történik. Azzal, hogy a felhasználó regisztrál a Hírlevélre, egyúttal ahhoz is hozzájárulását adja, hogy számára az SZNM – MOKK saját, vagy partnerei ajánlatát megküldje. A regisztrációhoz a következő adatokat kérjük, amelyeket kötelező megadni:

  • Név
  • e-mail cím
  • irányítószám

A Hírlevélre történő feliratkozáshoz szükséges a következő mező bejelölése Felhasználó részéről: Érdekelnek a MOKK-kal kapcsolatos információk, ezért szeretnék rendszeresen – általában havonta – hírlevelet kapni.
Adatkezelés célja: Kapcsolattartás, az SZNM-MOKK és partnerei szolgáltatásait, rendezvényeit népszerűsítő, továbbá szakmai anyagokat tartalmazó elektronikus hírlevelek, egyéb reklámüzenetek kiküldése.

Az adatok megadásával Felhasználó kifejezett hozzájárulását adja az általa megadott személyes adatok kezeléséhez.

Adatkezelés időtartama: a Felhasználó adatait annyi ideig őrizzük, amíg a felhasználó nem kéri az adatai törlését a rendszerből. Minden Hírlevélre regisztrált felhasználó indokolás nélkül bármikor írásban kérheti a Hírlevélre történő feliratkozása törlését. A leiratkozásra lehetőséget adunk minden Hírlevélben, de a felhasználó kérheti a Hírlevélre történő regisztrációja törlését a mokk@sznm.hu címre küldött levélben, vagy postacímünkre küldött levélben is: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, 2000 Szentendre, Sztaravodai út. A felhasználónak jogában áll az is, hogy megtekintse adatait és frissítse azokat.

Az adatkezelés jogalapja: a Felhasználó önkéntes hozzájárulása, a 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a 2008. évi XLVIII. törvény.

Szabadtéri Néprajzi Múzeum hírlevél adatkezelés nyilvántartási száma NAIH-73483/2014.

3. Szakértő válaszol

A Szakértő válaszol rovatban az üzenetküldési felület használatakor a következő adatokat kell megadni:

  • Név
  • e-mail cím

Adatkezelés célja: kapcsolattartás, illetve a Felhasználó üzenetére történő válaszadás
Adatkezelés időtartama: az adatokat mindaddig megőrizzük, amíg a felhasználó nem kéri az adatai törlését a rendszerből a mokk@sznm.hu címre küldött levélben, vagy postacímünkre küldött levélben: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani központ, 2000 Szentendre, Sztaravodai út. A felhasználónak jogában áll, hogy megtekintse és frissítse személyes adatait.

Az adatok megadásával Felhasználó kifejezett hozzájárulását adja az általa megadott személyes adatok kezeléséhez.

4. E-learning

A http://www.mokk.skanzen.hu oldalon található e-learning szolgáltatás az e-learning modulban történő külön regisztrációval vehető igénybe. (A http://www.mokk.skanzen.hu más oldalain történt regisztráció nem jogosít az e-learning modul használatára.)

A regisztrációhoz a következő adatokat kérjük, amelyeket kötelező megadni:

  • Felhasználónév
  • Vezetéknév
  • Keresztnév
  • e-mail cím
  • Város/falu
  • Ország

Az adatok megadásával Felhasználó kifejezett hozzájárulását adja az általa megadott személyes adatok kezeléséhez.

Adatkezelés célja: Távoktatás megvalósítása, a weboldalon elérhető szolgáltatások nyújtása és kapcsolattartás.
Adatkezelés időtratama: a Felhasználó adatait annyi ideig őrizzük, amíg a felhasználó nem kéri az adatai törlését a rendszerből. A felhasználónak jogában áll, hogy megtekintse és frissítse személyes adatait, illetve hogy kérje azok törlését. Ilyen célokból kérjük, hogy küldjön e-mailt a mokk@sznm.hu címre, vagy levelet a postacímünkre: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani központ, 2000 Szentendre, Sztaravodai út.

Az e-learning tananyag a SZNM – MOKK szellemi tulajdona, saját fejlesztésű oktatóanyaga. A tananyag az e-learning modulban regisztrált felhasználók továbbképzését szolgálja, harmadik félnek semmiféle módon nem adható tovább, így nem tartható harmadik fél számára a tananyagra épülő továbbképzés, és nem

5. Múzeumi a’ la carte

A Múzeumi a'la carte intézmények adatait tartalmazó adatbázis.

A Múzeumi a’ la carte menü célja, hogy a magyarországi múzeumok kiállítási és múzeumpedagógiai kínálatáról a felhasználókat a lehető legpontosabban, de a teljesség igénye nélkül tájékoztassa. A Múzeumi a’ la carte tartalmának feltöltését, frissítését 2013. július 17. után maguk az SZNM – MOKK Múzeumi a’ la carte adatbázisában szereplő muzeális intézmények, illetve megbízottaik végzik. Az adatbázisban 2013. július 14-én szereplő intézmények számára az SZNM – MOKK hozzáférési kódot hozott létre, amellyel a muzeális intézmények saját profiljukat önállóan szerkeszteni tudják.

Mindazon intézmények, amelyek nem szerepelnek a Múzeumi a’ la carte adatbázisában, de szeretnének bekerülni, az SZNM- MOKK részére írásban jelezhetik csatlakozási szándékukat akár a Múzeumi a’ la carte „Ajánljon múzeumot!” regisztrációs felületén keresztül, akár a mokk@sznm.hu címre írt csatlakozási kérelemmel. A Múzeumi a’ la carte adatbázisába való bekerülés nem automatikusan történik. A SZNM – MOKK elsődleges célja, hogy a Múzeumi a’ la carte felületén a működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények számára biztosítson ingyenes megjelenést. A SZNM – MOKK bármely jelentkező intézmény esetén fenntartja magának a jogot, hogy hozzájárulását adja a Múzeumi a’ la carte adatbázisban való megjelenéséhez. Mindazon intézmények esetében, amelyek nem felelnek meg a működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények kritériumának, az SZNM – MOKK visszautasíthatja az adatbázisba kerülést, vagy egyedi megállapodás alapján azt pénzbeli vagy egyéb ellenszolgáltatáshoz kötheti.

A Múzeumi a’ la carte menü tartalma azon muzeális intézmények tulajdonát képezi, amelyek szöveges vagy képi anyagát szolgáltatták.

Az SZNM – MOKK nem felel a muzeális intézmények által feltöltött információk tartalmáért, azokat nem ellenőrzi. Az intézmény a számára létrehozott hozzáférési kód használatával kötelezi magát arra, hogy csak olyan információkat, adatokat, fotókat, videókat, stb. jelentet meg a Múzeumi a’ la carte felületén, amely sem a SZNM – MOKK, sem az intézmény, sem harmadik fél jogait nem sérti. Amennyiben az SZNM – MOKK jogsértést észlel vagy jogsértés gyanújával él, jogosult a tartalom eltávolítására mindaddig, amíg a jogsértés esete nem tisztázódik.

A Múzeumi a’ la carte menüben szereplő intézmény vezetője bármikor indokolás nélkül, írásban kérheti az adatbázisból való törlést. Ennek módja, hogy a mokk@sznm.hu címre, vagy a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ 2000 Szentendre Sztaravodai út postacímre az intézmény vezetője elküldi a törlésre vonatkozó kérelmét.

A Múzeumi a’ la carte tartalmaz olyan felületet is, ahol a felhasználók megírhatják véleményüket bármely múzeum szolgáltatásával kapcsolatban. Az SZNM – MOKK nem felel a feltöltött információk tartalmáért, azokat nem ellenőrzi.

Amennyiben az SZNM – MOKK bejelentés vagy szúrópróbaszerű ellenőrzés során a Múzeumi a’ la carte bármely felületén jogszabályba ütköző, mások jó hírnevét sértő, trágár, közízlést sértő tartalmat talál, jogosult annak azonnali eltávolítására és a tartalmat megjelentető regisztrációjának törlésére.

SZNM-MOKK a Múzeumi a'la carte adatbázisát harmadik félnek nem adja át.

6. Múzeumok Őszi Fesztiválja

A Múzeumok Őszi Fesztiválja egy intézmények adatait és programjait tartalmazó adatbázis, valamint az adatbázis alapján működő különálló hivatalos weboldal (www.oszifesztival.hu).

A Múzeumok Őszi Fesztiválja menü célja, hogy a magyarországi múzeumok kiállítási és múzeumpedagógiai kínálatáról a felhasználókat a lehető legpontosabban, de a teljesség igénye nélkül tájékoztassa a Fesztivál időtartama alatt. A Múzeumi a’ la carte tartalmának feltöltését, frissítését évről-évre július-augusztus hónapban maguk az SZNM – MOKK Múzeumok Őszi Fesztiválja adatbázisában szereplő muzeális intézmények, illetve megbízottaik végzik. Az adatbázisban szereplő intézmények számára az SZNM – MOKK hozzáférési kódot hozott létre minden év júniusában, amellyel a muzeális intézmények saját profiljukat önállóan szerkeszteni tudják.

Mindazon intézmények, amelyek nem szerepelnek a Múzeumok Őszi Fesztiválja adatbázisában, de szeretnének bekerülni, az SZNM- MOKK részére írásban jelezhetik csatlakozási szándékukat a Múzeumok Őszi Fesztiválja regisztrációs felületén keresztül, akár az oszifesztival@skanzen.hu  címre írt csatlakozási kérelemmel. A Múzeumok Őszi Fesztiválja adatbázisába való bekerülés nem automatikusan, hanem felhívásra való jelentkezéssel, illetve az erre kialakított regisztrációs felület kitöltésével történik. A SZNM – MOKK elsődleges célja, hogy a Múzeumok Őszi Fesztiválja felületén a működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények számára biztosítson ingyenes megjelenést. A SZNM – MOKK bármely jelentkező intézmény esetén fenntartja magának a jogot, hogy hozzájárulását adja a Múzeumok Őszi Fesztiválja adatbázisban és a Múzeumok Őszi Fesztiválja hivatalon honlapján való megjelenéséhez. Mindazon intézmények esetében, amelyek nem felelnek meg a működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények kritériumának, az SZNM – MOKK visszautasíthatja az adatbázisba kerülést, vagy egyedi megállapodás alapján azt pénzbeli vagy egyéb ellenszolgáltatáshoz kötheti.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja honlapon megjelenő tartalom azon muzeális intézmények tulajdonát képezi, amelyek szöveges vagy képi anyagát szolgáltatták. Az intézmények által közölt személyes adatokkal kapcsolatban a közlő intézmény az adatkezelő.

Az SZNM – MOKK nem felel a muzeális intézmények által feltöltött információk tartalmáért, azokat nem ellenőrzi, csupán korrektúrázza. Az intézmény a számára létrehozott hozzáférési kód használatával kötelezi magát arra, hogy csak olyan információkat, adatokat, fotókat, videókat, stb. jelentet meg a Múzeumok Őszi Fesztiválja felületén, amely sem a SZNM – MOKK, sem az intézmény, sem harmadik fél jogait nem sérti. Amennyiben az SZNM – MOKK jogsértést észlel vagy jogsértés gyanújával él, jogosult a tartalom eltávolítására mindaddig, amíg a jogsértés esete nem tisztázódik.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja felületén szereplő intézmény vezetője bármikor indokolás nélkül, írásban kérheti az adatbázisból való törlést. Ennek módja, hogy az oszifesztival@skanzen.hu címre, vagy a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ 2000 Szentendre Sztaravodai út 75. postacímre az intézmény vezetője elküldi a törlésre vonatkozó kérelmét.

Amennyiben az SZNM – MOKK bejelentés vagy szúrópróbaszerű ellenőrzés során a Múzeumok Őszi Fesztiválja bármely felületén jogszabályba ütköző, mások jó hírnevét sértő, trágár, közízlést sértő tartalmat talál, jogosult annak azonnali eltávolítására és a tartalmat megjelentető regisztrációjának törlésére.

SZNM-MOKK a Múzeumok Őszi Fesztiválja adatbázisát harmadik félnek nem adja át.

 

Vonatkozó jogszabályok:

2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről

2003. évi XCVII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény módosításáról

2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól
2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról
2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről

Jogorvoslati lehetőségek:

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum mindent megtesz annak érdekében, hogy a személyes adatokat a jogszabályokban előírt módon kezelje. Amennyiben Felhasználó ennek ellenére úgy érzi, hogy sérült a személyes adatok védelméhez való joga, kérjük azt haladéktalanul jelezze a Szabadtéri Néprajzi Múzeum felé a következő módok valamelyikén: mokk@sznm.hu címre küldött levélben, vagy postacímünkre küldött levélben (Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2000 Szentendre, Sztaravodai út).

Amennyiben Felhasználó úgy érzi, hogy a Szabadtéri Néprajzi Múzeum nem tudott a Felhasználó számára kielégítő megoldást nyújtani problémájára, jogorvoslattal élhet a hatáskörrel rendelkező szerveknél. Ilyen szerv a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.), a bíróság, és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (cím:1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.), amely az elektronikus reklámokhoz kapcsolódó kérdésekben illetékes.

Szlovák nyelven (Az Interreg projekthez kapcsolódóan)

 

Podmienky používania a Oznámenie o ochrane osobných údajov Podmienky používania webovej stránky http://www.mokk.skanzen.hu, právne informácie a zásady ochrany osobných údajov Vzdelávacieho a metodického centra múzea Szabadtéri Néprajzi Múzeum /Múzeum ľudovej architektúry v prírode/, ďalej len SZNM – MOKK) sú uvedené ďalej v texte: Pojmy používané v tomto oznámení zodpovedajú pojmom vymedzeným v článku 4 Všeobecného nariadenia o ochrane údajov (ďalej len GDPR), ako aj v ustanoveniach § 3 maď. zákona o informačnom sebaurčení a slobode informácií účinného od 25. mája 2018, pričom niektoré body sú doplnené. Používateľom webovej stránky http://www.mokk.skanzen.hu je návštevník stránky. Návštevou webovej stránky používateľ prijíma jej podmienky používania. Naše zásady ochrany osobných údajov predstavujú náš postup pri zbere, spracúvaní a zdieľaní údajov, ktoré používatelia zadajú na webovej stránke. Prečítajte si, prosím, celé znenie Podmienok používania pred zadaním akýchkoľvek údajov na tejto stránke. Ich prípadné zmeny budú na stránke zverejnené. V určitých intervaloch, prosím, skontrolujte Podmienky používania a Oznámenie o ochrane osobných údajov, najmä pred zadaním osobne identifikovateľných informácií na tejto stránke. Používateľ automaticky prijíma zmeny Podmienok používania a Oznámenia o ochrane osobných údajov tým, že naďalej stránku používa. Kým používateľ prehliada stránku, určité údaje sú pasívne zbierané (teda bez toho, aby tieto informácie aktívne zadal) pomocou rôznych technológií, ako napríklad IP adresa (Internet Protocol Address), súbory cookie, internetové tagy alebo zber údajov prostredníctvom navigácie. Návštevou stránky udeľujete súhlas s ich používaním. Na našej webovej stránke môžu byť zverejnené odkazy na iné webové stránky. Vezmite, prosím, na vedomie, že nekontrolujeme iné webové stránky a neplatia pre ne naše zásady ochrany osobných údajov. Odporúčame si prečítať zásady ochrany osobných údajov na každej vami navštívenej webovej stránke. Obsah webovej stránky http://www.mokk.skanzen.hu (texty, fotografie a videá) a vyhotovenie stránok vrátane údajovej štruktúry predstavujú duševné vlastníctvo SZNM – MOKK, ktoré je chránené autorským právom. Sťahovať možno obsah iba na osobné účely, kopírovať, upravovať, reprodukovať, prenášať, využiť na komerčné účely alebo použiť obsah na akékoľvek iné než osobné účely je zakázané bez predbežného písomného súhlasu SZNM – MOKK. Použiť informácie z webovej stránky možno len v ich pôvodnom znení, pričom podmienkou je jednoznačné uvedenie zdroja informácií formou www.mokk.skanzen.hu/podstránka. Neoprávnené použitie obsahu webovej stránky má právne následky. SZNM – MOKK ako majiteľ webovej stránky prijme všetky primerané kroky na zabezpečenie aktuálnych a presných informácií na stránke, nezodpovedá však za aktuálnosť, presnosť a úplnosť zverejnených informácií. Majiteľ webovej stránky nezodpovedá za žiadne škody, ktoré utrpeli používatelia v dôsledku prístupu alebo nemožnému prístupu k webovej stránke alebo kvôli tomu, že sa spoliehali na informácie uvedené na stránke. Špeciálne prvky webovej stránky, ich charakteristiky a súvisiace oznámenie o ochrane osobných údajov: Za spracovanie údajov zadaných na stránke mokk.skanzen.hu je zodpovedné múzeum Szabadtéri Néprajzi Múzeum /Múzeum ľudovej architektúry v prírode/. 1. Registrácia Webová stránka obsahuje časti, ku ktorým získa používateľ prístup až po zadaní osobných údajov, respektíve po registrácii. Na účely registrácie požadujeme tieto povinné osobné údaje: · Meno · E-mailová adresa · PSČ. Zadaním osobných údajov udeľuje používateľ výslovný súhlas s ich spracúvaním. Účel spracúvania osobných údajov: poskytovanie služieb ponúkaných webovou stránkou. Doba spracúvania osobných údajov: osobné údaje používateľa uchovávame dovtedy, kým používateľ nepožiada o ich výmaz zo systému. Používateľ má právo nahliadnuť do svojich osobných údajov, aktualizovať ich alebo požiadať o ich výmaz. S týmto cieľom, prosím, pošlite e-mailovú správu na adresu mokk@sznm.hu alebo dopis na našu korešpondenčnú adresu: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, 2000 Szentendre, Sztaravodai út. 2. Newsletter Na odber newslettrov sa treba prihlásiť formou registrácie. Registráciou na odber newslettra používateľ zároveň udeľuje súhlas so zaslaním ponuky SZNM – MOKK alebo ponuky jeho partnerov. Na účely registrácie požadujeme tieto povinné osobné údaje: · Meno · E-mailová adresa · PSČ Ak sa chce používateľ prihlásiť na odber newslettrov, musí označiť túto kolónku: Mám záujem o zasielanie informácií týkajúcich sa MOKK, a preto chcem pravidelne, obyčajne každý mesiac, dostávať newslettre. Účel spracúvania osobných údajov: udržiavanie kontaktu a zasielanie elektronických newslettrov propagujúcich služby SZNM-MOKK a jeho partnerov, ktoré obsahujú odborné materiály, ako aj zasielanie iných reklamných správ. Zadaním osobných údajov udeľuje používateľ výslovný súhlas s ich spracúvaním. Doba spracúvania osobných údajov: osobné údaje používateľa uchovávame dovtedy, kým používateľ nepožiada o ich výmaz zo systému. Používatelia prihlásení na odber newslettrov môžu kedykoľvek bez udania dôvodu požiadať o odhlásenie z odberu. Odhlásiť sa z odberu je možné v rámci ktoréhokoľvek newslettra, používateľ však môže požiadať o odhlásenie aj zaslaním správy na adresu mokk@sznm.hu alebo dopisu na našu korešpondenčnú adresu: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, 2000 Szentendre, Sztaravodai út. Používateľ má právo nahliadnuť do svojich osobných údajov a aktualizovať ich.  Právny základ spracúvania osobných údajov: dobrovoľný súhlas používateľa v zmysle maď. zákona č. CXII z roku 2011 a zákona č. XLVIII z roku 2008. Registračné číslo správy osobných údajov týkajúcich sa newslettra múzea Szabadtéri Néprajzi Múzeum: NAIH-73483/2014. 3. Odborník odpovedá Pri používaní platformy na posielanie správ rubriky Odborník odpovedá je potrebné zadať tieto údaje: · Meno · E-mailová adresa Účel spracúvania osobných údajov: udržiavanie kontaktu a odpoveď na otázku používateľa Doba spracúvania údajov: osobné údaje používateľa uchovávame dovtedy, kým používateľ nepožiada o ich výmaz v správe zaslanej na adresu mokk@sznm.hu alebo formou dopisu zaslaného na našu korešpondenčnú adresu: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani központ, 2000 Szentendre, Sztaravodai út. Používateľ má právo nahliadnuť do svojich osobných údajov a aktualizovať ich. Zadaním osobných údajov udeľuje Používateľ výslovný súhlas s ich spracúvaním. 4. E-learning Službu e-learning poskytovanú cez stránku http://www.mokk.skanzen.hu možno využiť prostredníctvom e-learningového modulu pomocou osobitnej registrácie. (Registrácia na iných stránkach webovej stránky http://www.mokk.skanzen.hu neumožňuje využívať e-learningový modul.) Na účely registrácie požadujeme tieto povinné osobné údaje: · Používateľské meno · Krstné meno · Priezvisko · E-mailová adresa · Mesto/obec · Krajina Zadaním osobných údajov udeľuje používateľ výslovný súhlas s ich spracúvaním. Účel spracúvania osobných údajov: realizácia diaľkového vzdelávania, poskytovanie služieb ponúkaných webovou stránkou a udržiavanie kontaktu. Doba spracúvania osobných údajov: osobné údaje používateľa uchovávame dovtedy, kým používateľ nepožiada o ich výmaz zo systému. Používateľ má právo nahliadnuť do svojich osobných údajov, aktualizovať ich alebo požiadať o ich výmaz. S týmto cieľom, prosím, pošlite e-mailovú správu na adresu mokk@sznm.hu alebo dopis na našu korešpondenčnú adresu: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani központ, 2000 Szentendre, Sztaravodai út. E-learningové učivo je duševným vlastníctvom SZNM – MOKK, ide o samostatne vyvinutý vzdelávací materiál. Učivo slúži na ďalšie vzdelávanie používateľov registrovaných v e-learningovom module, v žiadnom prípade ho nemožno postúpiť tretej strane, teda ďalšie vzdelávanie založené na vzdelávacom materiáli nie je možné poskytnúť tretej strane. Múzejné menu Múzejné menu je databáza, ktorá obsahuje údaje o inštitúciách. Cieľom Múzejného menu je čo najpresnejšie informovať používateľov o maďarskej ponuke výstav a múzejnej edukácie bez záruky na úplnosť informácií. Obsah Múzejného menu zverejňujú a aktualizujú po 17. júli 2013 samotné múzejné inštitúcie nachádzajúce sa v databáze SZNM – MOKK alebo nimi poverené osoby. 14. júla 2013 SZNM – MOKK vygenerovalo inštitúciám z databázy prístupové kódy, vďaka ktorým si môžu samostatne upravovať svoj profil. Inštitúcie, ktoré sa nenachádzajú v databáze Múzejného menu a chceli by sa zaregistrovať, môžu o to písomne požiadať SZNM – MOKK, buď prostredníctvom registračnej platformy Múzejného menu: „Odporučte múzeum“ alebo žiadosti zaslanej na adresu mokk@sznm.hu. Registrácia sa do databázy Múzejného menu neuskutočňuje automaticky. Prioritným cieľom SZNM – MOKK je pomocou Múzejného menu zabezpečiť bezplatnú propagáciu múzejných inštitúcií disponujúcich povolením. SZNM – MOKK si vyhradzuje právo na udelenie súhlasu prihláseným inštitúciám s registráciou do databázy Múzejného menu. Múzejným inštitúciám, ktoré nespĺňajú kritérium disponovania s prevádzkovým povolením, môže SZNM – MOKK odmietnuť registráciu do databázy alebo prostredníctvom osobitnej dohody od nich môže požadovať finančný príspevok alebo inú protislužbu. Obsah Múzejného menu je duševným vlastníctvom múzejných inštitúcií, ktoré poskytli svoje texty alebo fotografie. SZNM – MOKK neberie zodpovednosť za informácie zverejnené múzejnými inštitúciami, keďže ich obsah nekontroluje. Inštitúcia sa vo vzťahu k svojmu prihlasovaciemu kódu na platforme Múzejného menu zaväzuje zverejňovať len také informácie, údaje, fotografie, videá atď., ktoré neporušujú práva SZNM – MOKK, inštitúcií ani tretej strany. V prípade, ak SZNM – MOKK zistí porušenie alebo má podozrenie na porušenie práv, môže odstrániť obsah dovtedy, kým sa prípad neobjasní. Riaditeľ inštitúcie, zverejnenej na platforme Múzejného menu môže kedykoľvek požiadať o výmaz z databázy bez uvedenia dôvodu. Žiadosť o výmaz zašle riaditeľ inštitúcie buď na adresu mokk@sznm.hu alebo na korešpondenčnú adresu: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ 2000 Szentendre Sztaravodai út. Múzejné menu obsahuje aj platformu pre spätné väzby od používateľov na ktorúkoľvek múzejnú službu. SZNM – MOKK neberie zodpovednosť za zverejnené informácie, keďže ich obsah nekontroluje. V prípade, ak na základe nahlásenia alebo námatkovej kontroly SZNM – MOKK na niektorej z platforiem Múzejného menu nájde obsah, ktorý je v rozpore s právnym predpisom, poškodzuje dobré meno inej osoby, je neslušný alebo urážlivý, môže ho okamžite odstrániť ako aj registráciu osoby, ktorá ho zverejnila. SZNM-MOKK nepostúpi databázu Múzejného menu tretej strane. 6. Jesenný festival múzeí Jesenný festival múzeí je databáza obsahujúca údaje inštitúcií a údaje o programoch ako aj samostatnú webovú stránku (www.oszifesztival.hu), ktorá sa zakladá na databáze. Cieľom bodu menu Jesenný festival múzeí je počas trvania festivalu čo najpresnejšie informovať používateľov o maďarskej ponuke výstav a múzejnej edukácie bez záruky na úplnosť informácií. Múzejné menu zverejňujú a aktualizujú každý rok v mesiacoch júl a august samotné múzejné inštitúcie nachádzajúce sa v databáze Jesenného festivalu múzeí SZNM – MOKK alebo nimi poverené osoby. SZNM – MOKK každý rok v júni vygeneruje inštitúciám z databázy prístupové kódy, vďaka ktorým si môžu samostatne upravovať svoj profil. Inštitúcie, ktoré sa nenachádzajú v databáze Jesenného festivalu múzeí SZNM – MOKK a chceli by sa zaregistrovať, môžu o to písomne požiadať SZNM – MOKK, buď prostredníctvom registračnej platformy Jesenného festivalu múzeí alebo žiadosti zaslanej na adresu oszifesztival@skanzen.hu. Registrácia do databázy Jesenného festivalu múzeí neprebieha automaticky, ale prihlásením na základe výzvy alebo vyplnením registračného formulára. Prioritným cieľom SZNM – MOKK je pomocou platformy Jesenného festivalu múzeí zabezpečiť bezplatnú propagáciu múzejných inštitúcií disponujúcich povolením. SZNM – MOKK si vyhradzuje právo na udelenie súhlasu prihláseným inštitúciám s registráciou do databázy Jesenného festivalu múzeí a s ich propagáciou na oficiálnej webovej stránke festivalu. Múzejným inštitúciám, ktoré nespĺňajú kritérium disponovania s prevádzkovým povolením, môže SZNM – MOKK odmietnuť registráciu do databázy alebo prostredníctvom osobitnej dohody od nich môže požadovať finančný príspevok alebo inú protislužbu. Obsah webovej stránky Jesenného festivalu múzeí je duševným vlastníctvom múzejných inštitúcií, ktoré poskytli svoje texty alebo fotografie. Vo vzťahu k osobným údajom je prevádzkovateľom inštitúcia, ktorá ich zverejnila. SZNM – MOKK neberie zodpovednosť za informácie zverejnené múzejnými inštitúciami, keďže ich nekontroluje, iba korektúruje. Inštitúcia sa používaním svojho prihlasovacieho kódu zaväzuje zverejňovať na platforme Jesenného festivalu múzeí len také informácie, údaje, fotografie, videá atď., ktoré neporušujú práva SZNM – MOKK, inštitúcií ani tretej strany. V prípade, ak SZNM – MOKK zistí porušenie alebo má podozrenie na porušenie práv, môže odstrániť obsah dovtedy, kým sa prípad neobjasní. Riaditeľ inštitúcie, zverejnenej na platforme Jesenného festivalu múzeí môže kedykoľvek požiadať o výmaz z databázy bez uvedenia dôvodu. Žiadosť o výmaz zašle riaditeľ inštitúcie buď na adresu oszifesztival@skanzen.hu alebo na korešpondenčnú adresu: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ 2000 Szentendre Sztaravodai út 75. V prípade, ak na základe nahlásenia alebo námatkovej kontroly SZNM – MOKK na niektorej z platforiem Jesenného festivalu múzeí nájde obsah, ktorý je v rozpore s právnym predpisom, poškodzuje dobré meno inej osoby, je neslušný alebo urážlivý, takýto obsah môže okamžite odstrániť ako aj registráciu osoby, ktorá ho zverejnila. SZNM-MOKK nepostúpi databázu Jesenného festivalu múzeí tretej strane. Súvisiace právne predpisy sú: maď. zákon č. CXII z roku 2011 o práve na sebaurčenie v oblasti informácií a o slobodnom prístupe k informáciám, maď. zákon č. CVIII z roku 2001 o službách elektronického obchodu a určitých aspektoch služieb informačnej spoločnosti, maď. zákon č. XCVII z roku 2003 o  určitých aspektoch služieb elektronického obchodu a služieb informačnej spoločnosti, ktorým sa mení zákon č. CVIII z roku 2001, maď. zákon č. XLVIII z roku 2008 o základných požiadavkách a určitých obmedzeniach obchodnej reklamy, maď. zákon č. XC z roku 2005 o slobode elektronických informácií a maď. zákon č. C z roku 2003 o elektronických komunikáciách Opravné prostriedky: Múzeum Szabadtéri Néprajzi Múzeum urobí všetko pre to, aby spracúvala osobné údaje v súlade s ustanoveniami právnych predpisov. Ak má používateľ napriek tomu pocit, že bolo porušené jeho právo na ochranu osobných údajov, nech to, prosím, bezodkladne nahlási múzeu Szabadtéri Néprajzi Múzeum niektorým z nižšie uvedených spôsobov: správou na adresu mokk@sznm.hu alebo dopisom na našu korešpondenčnú adresu (Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2000 Szentendre, Sztaravodai út). Ak má používateľ pocit, že múzeum Szabadtéri Néprajzi Múzeum mu neposkytlo uspokojivé riešenie problému, má právo podať odvolanie na príslušné orgány. Takýmto orgánom je Národný úrad pre ochranu údajov a slobodu informácií (adresa: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.), súd a Národný úrad pre médiá a poskytovanie informácií (adresa: 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.) ako príslušný orgán pre otázky spojené s elektronickými reklamami.

 

Nyitólap

 

 

HKSZCSPSZV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

JANUÁR

29

VASÁRNAP

eseménynaptár


legfrissebb híreink


2023. 01. 27.
Régészeti asszisztens képzését indít a Magyar Nemzeti Múzeum
2023. 01. 19.
Megjelent a felhívás: Európai Év Múzeuma Díj 2024!
2023. 01. 09.
Megjelent a Tudásmenedzsment folyóirat 2022. évi angol-német nyelvű tematikus különszáma
Skanzen hírek


2022. 11. 04.
ÉV KIÁLLÍTÁSA 2022 díjas az Erdély épületegyüttes
2022. 10. 11.
'56 falun a Skanzenben