belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Májusban is! : Korszerű és időszerű: digitális múzeumi tartalmak előállítását támogató továbbképzés a MOKK-tól
A nagy érdeklődésre való tekintettel e-learning továbbképzésünket 2021-ben május 10. és 31. között is megszervezzük. Jelentkezési határidő: 2021.04.26.
Jelentkezési határidő: 2020.04.12.: TOP-os képzési kötelezettség? Van hozzá képzésünk!
A közösségfejlesztés és a helyi közigazgatás kapcsolata, egymásra gyakorolt hatása címmel májusban is szervezünk két továbbképzést önkormányzati munktársaknak.
Jelentkezési határidő: 2021. július 30.: Már most érdemes jelentkezni a MOKK nyár végén induló múzeumi menedzserképzésére!
Múzeumi menedzserképzés az esélyteremtő köznevelés szolgálatában címmel továbbképzést indítunk 2021. augusztus 30-tól.
Jelentkezési határidő: 2021. május 7. 24:00.: Egy szívvel, egy lélekkel! Megjelent a Közösségek Hete 2021 Felhívás!
A közösségi értékekre, a közösség megtartó erejére hívja fel a figyelmet az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Közösségek Hete országos rendezvénysorozat, melyet idén május 10–16. között virtuális formában rendezünk meg.
Merjünk tanulni tanulni!: Mesterségünk címere: múzeum negyedszer, online először! Teltház volt!
Március 8-án lezajlott online szakmai fórumunkon a múzeumi szférában dolgozók szakmai fejlődését szolgáló továbbképzésekről, a múzeumok szakmai továbbképzéseinek jövőjéről, a felnőttképzés változásának hatásáról és az önképzésről volt szó!
2021-ben is felmértük!: A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet és várható hatásai a hazai múzeumokban
2021. január 21. és február 8. között egy kibővített kérdőív kitöltésére kértük a hazai muzeális intézményeik vezetőit, akik közül 203-an adtak válaszokat kérdéseinkre.
megismételtük felmérésünket!: Online múzeumi tartalmak a digitális oktatás támogatására
2021. január 23. és. február 8. között az online múzeumi tartalmak köznevelési célú felhasználását vizsgáló tavalyi felmérésünket megismételtük, 100 fő pedagógus töltötte ki kérdőívünket. A válaszok elemzésével készült kutatási jelentés elérhető Tudástárunkban.
képzési naptár: Színes továbbképzési kínálat a MOKK-tól 2021-ben is!
Múzeumi munkatársként vagy a kultúra területén dolgozó szakemberként fontosnak tartja, hogy lépést tartson, és folyamatosan bővítse ismereteit? A gyakorlati munkájában is jól hasznosítható tudáshoz szeretne jutni?
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismerje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
adatbázis: Folyamatosan bővül digitális múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte!
Muzeális intézménye virtuális sétát, digitális tárlatvezetést, élő szereplős videófilmet, esetleg pedagógusoknak szóló online segédanyagot kínál? Ossza meg velünk is fejlesztésének hírét, és tegye azt elérhető a Múzeumi a'la carte adatbázison keresztül.
Figyelem! : Átmenetileg nem elérhetők informatikai probléma miatt a skanzen.hu e-mail címeink!
Az info.skanzen.mokk@gmail.com címen vagyunk elérhetőek.
Közösségek Hete 2021.május 10-16.: Megjelent a FELHÍVÁS!
Egy hét, amely rólunk, a településeinkről, közösségeinkről, értékeinkről szól!
kulturális közösségfejlesztés: Mit tesz a MOKK a TOP projektek támogatásáért?
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt fenntartási időszakában is támogatjuk a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) projekteket.
Mit mutat a mérleg?: Családbarát Múzeum elismerés
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
Meríts tudástárunkból! : Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában, kulturális közösségfejlesztés, hatékony múzeumi szocializáció. Módszertani témáinkhoz kapcsolódó fejlesztések kiadványok, információk.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Tudástár: Tudástár
Szakmai kiadványoktól kezdve, a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig mindent egy helyen megtalál!