belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
múzeum+ifjúság+társadalmi fenntarthatóság: Van egy jó gyakorlata a 14. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciára?
Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 29.
Regisztrációs határidő: 2022. szeptember 25. 23:59: Csak tiszta forrásból: már lehet regisztrálni a 20. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóra!
A Nívódíjak, Kiváló Múzeumpedagógus és Családbarát Múzeum elismerések átadása után a környezeti fenntarthatóság témakörét körbejáró kérdésekre keressük a válaszokat október 4-én a Skanzenben tartott Évnyitón.
jövő évre tervezett képzéseink: Tervezzen velünk 2023-ban is!
Ismerje meg 2023. évi képzési naptárunkat!
köszönjük a nevezéseket, felterjesztéseket!: Idén is átadjuk a múzeumi szakma rangos elismeréseit
A 20. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón adjuk át a Múzeumpedagógiai Nívódíjakat, a Családbarát Múzeum elismeréseket és a két évente odaítélt Kiváló Múzeumpedagógus Díjat.
jelentkezési határidő: 2022. szeptember 25.: Jelentkezzen őszi ingyenes Múzeumi középvezető képzésünkre!
Múzeumi középvezetők kompetenciafejlesztő képzése ingyen? Igen!
kampány: Miért dolgozol múzeumban?
A Miért dolgozol múzeumban? című kampánnyal hívtuk fel a múzeumi szakma és a kultúrakedvelők figyelmét a 2022. június 30-án lezárult Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért című projekt eredményeire.
online is letölthető!: Learning by Doing címmel és angol nyelven jelent meg a Múzeumi iránytű sorozat 32. száma!
Múzeumi iránytű kiadványsorozat legfrissebb számát a június végén lezárult Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért projekt keretében adtuk közre.
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismerje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
adatbázis: Folyamatosan bővül digitális múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte!
Muzeális intézménye virtuális sétát, digitális tárlatvezetést, élő szereplős videófilmet, esetleg pedagógusoknak szóló online segédanyagot kínál? Ossza meg velünk is fejlesztésének hírét, és tegye azt elérhető a Múzeumi a'la carte adatbázison keresztül.
elismerő cím 2022-ben is!: Családbarát Múzeum
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
képzési naptárunk: Színes továbbképzési kínálat 2022-ben is!
Múzeumi munkatársként vagy a kultúra területén dolgozó szakemberként fontosnak tartja, hogy lépést tartson, és folyamatosan bővítse ismereteit? Tekintse meg szakmai továbbképzéseink kínálatát, és válasszon érdeklődése szerint!
Ahol érdemes keresgélni: Tudástár
a szakmai kiadványoktól kezdve a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig
elismerő cím: Közösségi Múzeum elismerés 2021
Elismerjük a közösségi részvételi alapon működő és működési engedéllyel rendelkező muzeális intézményeket, amelyek tevékenységeit és működését a településük lakói aktívan segítik!
projekt: Múzeumi szolgáltatás-fejlesztés határokon átívelő együttműködéssel
Múzeumi szakemberek továbbképzése, kulturális intézmények közötti együttműködések erősítése és országhatárokon átnyúló szolgáltatások fejlesztése céljával indult el a Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért elnevezésű projekt az Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében.
válaszaink TOP projektgazdák gyakran ismételt kérdéseire: Mit tesz a MOKK a TOP projektek támogatásáért?
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt fenntartási időszakában is sokrétűen támogatjuk a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) projekteket.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Meríts tudástárunkból! : Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában, kulturális közösségfejlesztés, hatékony múzeumi szocializáció. Módszertani témáinkhoz kapcsolódó fejlesztések kiadványok, információk.