belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Betűméret:

KultúrBónusz

KultúrBónusz

A KultúrBónusz kísérleti program a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 projekt keretében valósul meg. A projekt céljai között szerepel a múzeumi élményközpontú oktatási programok közoktatási alkalmazásának növelése, a hátrányos helyzetű gyerekek kulturális hozzáférésének emelése, valamint a kulturális alapellátás kiterjesztése is. E célok érdekében, a projekt keretében ajánlás készül egy olyan, országos szinten bevezetésre javasolt programra, ahol minden egyes köznevelésben tanuló diák – évente egy meghatározott érték erejéig – ingyenesen vehetne részt múzeumi foglalkozásokon.

KultúrBónusz

Ennek a programnak a modellezésére szolgál a KultúrBónusz kísérleti program, amelyet Észak-Magyarország és Észak-Alföld régió 35 muzeális intézményének és 40 közoktatási intézményének részvételével valósítunk meg, 6000 gyermek bevonásával.

A kísérleti program során a részt vevő iskolai csoportok tantervbe illeszkedő múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt, illetve az általános iskola alsó tagozatai kérhetnek ún. „bőröndmúzeumi” foglalkozásokat is, amikor a múzeum munkatársai az iskolába kitelepülve tartják meg a programokat. A KultúrBónusz komplex szolgáltatáscsomagja magában foglalja igény esetén az utaztatást és egy hideg élelmiszercsomagot is.

A KultúrBónusz programban részt vevő muzeális és oktatási intézmények jelentkezési és kiválasztási folyamata már lezárult, további intézmények csatlakozására jelenleg nincs lehetőség. A részt vevő múzeumok gazdag programkínálatában azonban érdemes mindenkinek böngészni, hiszen költségtérítés ellenében bármely iskola igénybe vehet múzeumpedagógiai foglalkozásokat.

Az alábbi hivatkozásra kattintson: KULTURBÓNUSZ

A Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 projekt keretében a KultúrBónusz kísérleti program a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ vezetésével valósul meg.

További információ a projektről itt olvasható: www.amimuzeumunk.hu

Múzeumi Oktatási és Módszertani KözpontMúzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinekMúzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek – A mi múzeumunk