belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Meghosszabbított regisztrációs határidő: 2022. augusztus 8.: Múzeumok Őszi Fesztiválja 2022
A fesztivál ezévi jelmondata: Ezt mind fenntartjuk!
Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 12.: Élő történelem témájú, ingyenes elvégezhető továbbképzés a MOKK-nál!
Néhány napig még lehet jelentkezni új fejlesztésű az Élő történelem másként továbbképzésre, melyet 2022. szeptember 12. és 15. között a szentendrei Skanzenben rendezünk.
várjuk a nevezéseket, felterjesztéseket:: Idén is átadjuk a múzeumi szakma rangos elismeréseit
A 20. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón adjuk át a Múzeumpedagógiai Nívódíjakat, a Családbarát Múzeum elismeréseket és két évente odaítélt Kiváló Múzeumpedagógus Díjat.
early bird kedvezmény szeptember 1-ig történő jelentkezés esetén!: Múzeumi pályázatírás és projektmenedzsment képzés
2022. október 17. és 20. között szervezzük meg online, otthonról elvégezhető képzésünket, melyre szeptember 17-ig lehet jelentkezni.
most érdemes jelentkezni: Őszi ingyenes képzéseinket ajánljuk!
Múzeumi alapok; Élő történelem másként; Szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági képzés és még Múzeumi középvezetők kompetenciafejlesztő képzése is? Igen, ezek az ingyenesen elvégezhető őszi szakmai továbbképzéseink!
kampány: Miért dolgozol múzeumban?
A Miért dolgozol múzeumban? című kampánnyal hívtuk fel a múzeumi szakma és a kultúrakedvelők figyelmét a 2022. június 30-án lezárult Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért című projekt eredményeire.
online is letölthető!: Learning by Doing címmel és angol nyelven jelent meg a Múzeumi iránytű sorozat 32. száma!
Múzeumi iránytű kiadványsorozat legfrissebb számát a június végén lezárult Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért projekt keretében adtuk közre.
képzés + kedvezmény: Tervezzen velünk idén is!
Ismerje meg 2022. évi képzési naptárunkat, és csapjon le ajánlatainkra!
Merítsen Tudástárunkból! Mutatjuk az irányt!: Ismerje meg Múzeumi iránytű kiadványsorozatunkat!
A Múzeumi iránytű sorozat eddig megjelent kötetei online letölthetők Tudástárunkból.
adatbázis: Folyamatosan bővül digitális múzeumi tartalmakról szóló információkkal a Múzeumi a'la carte!
Muzeális intézménye virtuális sétát, digitális tárlatvezetést, élő szereplős videófilmet, esetleg pedagógusoknak szóló online segédanyagot kínál? Ossza meg velünk is fejlesztésének hírét, és tegye azt elérhető a Múzeumi a'la carte adatbázison keresztül.
elismerő cím 2022-ben is!: Családbarát Múzeum
Mennyire családbarát módon működik egy múzeum? A 2020-tól odaítélt elismeréssel önértékelésre és további fejlődésre buzdítjuk azokat a múzeumokat, amelyek kiemelt célcsoportjuknak a családokat tekintik.
hálózat: Múzeumi koordinátori hálózat
Országos lefedettség és információáramlás megyeszerte működő múzeumi koordinátoraink révén.
képzési naptárunk: Színes továbbképzési kínálat 2022-ben is!
Múzeumi munkatársként vagy a kultúra területén dolgozó szakemberként fontosnak tartja, hogy lépést tartson, és folyamatosan bővítse ismereteit? Tekintse meg szakmai továbbképzéseink kínálatát, és válasszon érdeklődése szerint!
Ahol érdemes keresgélni: Tudástár
a szakmai kiadványoktól kezdve a jó gyakorlatokat bemutató dolgozatokon át a tájékozódást segítő szakirodalmi ajánlóig
elismerő cím: Közösségi Múzeum elismerés 2021
Elismerjük a közösségi részvételi alapon működő és működési engedéllyel rendelkező muzeális intézményeket, amelyek tevékenységeit és működését a településük lakói aktívan segítik!
projekt: Múzeumi szolgáltatás-fejlesztés határokon átívelő együttműködéssel
Múzeumi szakemberek továbbképzése, kulturális intézmények közötti együttműködések erősítése és országhatárokon átnyúló szolgáltatások fejlesztése céljával indult el a Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért elnevezésű projekt az Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében.
válaszaink TOP projektgazdák gyakran ismételt kérdéseire: Mit tesz a MOKK a TOP projektek támogatásáért?
A „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt fenntartási időszakában is sokrétűen támogatjuk a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) projekteket.
A mi múzeumunk - projekthírek: Tudjon meg többet projektünkről!
A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" projekt keretében kutatások, módszertani fejlesztések, mintaprojektek, képzések és szakmai disszemináció az esélyegyenlőség szerepének növelése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása és a kulturális javakhoz való egyenlő hozzáférés lehetőségének megteremtése érdekében.
Meríts tudástárunkból! : Múzeumozz a szobádból!
Digitális múzeum a digitális oktatás szolgálatában, kulturális közösségfejlesztés, hatékony múzeumi szocializáció. Módszertani témáinkhoz kapcsolódó fejlesztések kiadványok, információk.