belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
KOORDINÁTORKERESŐ
Vincze Rita
Vincze Rita
E-mail: szolnokigaleria@externet.hu
Telefon: 56-513-640
Megye (működési terület): Jász-Nagykun-Szolnok
Beosztás: közművelődési szakember
Szakterület: informatikus-könyvtáros, művelődésszervező
Munkahelye: Damjanich János Múzeum (Szolnoki Galéria), 5000 Szolnok, Templom u. 2.
Szakmai önéletrajz

2005-ben kezdtem dolgozni a szolnoki Damjanich János Múzeumban, akkor még könyvtárosként.
2009-től vezetem a Szolnoki Galériát, és múzeumi közművelődési feladatokat látok el. A Galéria jellemzően képzőművészeti kiállításoknak ad otthont. A kiállítások szervezésén és rendezésén kívül a tárlatvezetés valamint a kiállításokhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozások megtartása is a feladataim közé tartozik.

Munkám talán legfontosabb pillére a közönséggel és a látogatókkal való kapcsoltat tartás és tájékoztatás a sajtón és médián keresztül, de akár személyesen is. Az éves látogatószámunk alapját a város oktatási intézményeiben tanuló diákok szervezet csoportjai adják, ezért kiemelten fontos ezen intézmények tájékoztatása és a velük való kommunikáció. Mivel nálunk a képzőművészeti kiállítások vannak többségben, így inkább az ilyen profilú iskolákkal, illetve pedagógusokkal vagyunk szorosabb kapcsolatban, de szeretnénk ezt a kört bővíteni.


Az idők során én úgy vettem észre, hogy manapság már nem a kommunikáció vagy az információ hiány az, ami miatt akadozik az együttműködés az oktatási intézmények és a múzeumok között, hanem a motiváció hiánya. Gondolok itt arra, hogy hiába küldjük ki a meghívót, ajánljuk ki a kiállításaikat minden iskolának, az adatbázisunkban szereplő pedagógusoknak, amíg valamilyen módon személyes kapcsolatba nem kerülnek az adott kiállítással vagy múzeummal, addig nem kapcsolják tudatosan tanredjükhöz. Ehhez nyújtanak segítséget azok az információs napok és műhelygyakorlatok, valamint a MOKK koordinátori hálózata.


Végzettség

informatikus-könyvtáros - művelődésszervező (SZIE-JFK 2006)

 

 

Kérdése van?

NÉV

E-MAIL

AZ ÖN KÉRDÉSE

Kérjük, jelölje a mellékelt lehetőséget.

ELKÜLD