belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

SZOMBAT

21

NOVEMBER

VASÁRNAP

22

NOVEMBER

HÉTFŐ

23

NOVEMBER

KEDD

24

NOVEMBER

SZERDA

25

NOVEMBER

CSÜTÖRTÖK

26

NOVEMBER

PÉNTEK

27

NOVEMBER

SZOMBAT

28

NOVEMBER

VASÁRNAP

29

NOVEMBER

HÉTFŐ

30

NOVEMBER

KEDD

01

DECEMBER

Szakmai nap a Lépcsőszeminárium keretében: Múzeumok felsőfokon
Szakmai nap a Lépcsőszeminárium keretében: Múzeumok felsőfokon

Kategóriák:szakmai nap

Helyszín: online térben

DÁTUM
OKTÓBER
HÉTFŐ
19

Múzeumi és felsőoktatási szakemberek, valamint egyetemisták fogják megvitatni nyílt vita során személyes tapasztalataikat a partnerség előnyeiről és hátrányairól.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA
Mit kezdjenek, mit kezdhetnek egymással a hazai felsőoktatási és muzeális intézmény? A képzeletbeli lépcső hányadik fokán állunk jelenleg?
 
Erről szól az a nagyszabású kutatás, amelyet a Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazgatóságaként működő Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) indított idén a hazai egyetemek és múzeumok közti együttműködések, illetve az ebben rejlő lehetőségek és lehetséges kihívások feltérképezése céljából.
 
És pont erről lesz szó november 26-án a Lépcsőszeminárium keretében a Múzeumok felsőfokon című szakmai napon is, melyre online formában kerül sor. Múzeumi és felsőoktatási szakemberek, valamint egyetemisták fogják megvitatni nyílt vita során személyes tapasztalataikat a partnerség előnyeiről és hátrányairól.
 
Szakmai nap a Lépcsőszeminárium keretében: Múzeumok felsőfokon
 
A Lépcsőszeminárium elnevezésű beszélgetés-sorozat ezúttal a változás témájában öt kulturális intézmény – a Kassák Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Petőfi Irodalmi Múzeum – szimbolikus, vagy épp valós lépcsőjétől indulva próbálja megmutatni és tudatosítani a kulturális és a felsőoktatási intézmények között meglévő kapcsolódási pontokat. Az esemény idén egy szakmai nappal is kiegészül, közös szervezésben a Szabadtéri Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központjával.
 
Miért épp lépcső?
 
A lépcsők, a lépcsőház szimbolikus és átmeneti tér, az alászállás és a feljutás tere, a szintek és perspektívák találkozása, a mozgás, az ücsörgés és legfőképp az összeköt(tet)ések helye. Tökéletesen alkalmas arra, hogy megálljunk, elgondolkozzunk rajta: honnan jöttünk, hová megyünk; kik azok, akikkel egy irányba haladunk?
 
Az egyes alkalmakon kurátorok, múzeumpedagógusok és oktatási szakemberek ülnek össze, hogy bepillantást nyújtsanak saját szakterületük gondolkodásmódjába.
 
On/off?
 
A beszélgetés-sorozatot valós térbe tervezzük, de alkalmazkodunk a változásokhoz is. Ha szükséges, virtuális térben is tudunk működni, webinárium formájában.
 
Regisztráció
 
Minden alkalom regisztrációköteles, mivel csak meghatározott létszámú csoportot fogadhatunk. Igyekszünk betartani a biztonságos távolságot! Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze a lepcsoszeminarium@gmail.com címen.
A tárgyba írja bele azt, hogy Lépcsőszeminárium, emellett pedig szerepelnie kell a regisztrációban annak, hogy melyik alkalmon kíván részt venni. Egy ember maximum 2 fő nevében regisztrálhat.
 
A Lépcsőszeminárium alkalmairól további információ a Facebookon: