belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Események

VASÁRNAP

16

JÚNIUS

HÉTFŐ

17

JÚNIUS

KEDD

18

JÚNIUS

SZERDA

19

JÚNIUS

CSÜTÖRTÖK

20

JÚNIUS

PÉNTEK

21

JÚNIUS

SZOMBAT

22

JÚNIUS

VASÁRNAP

23

JÚNIUS

HÉTFŐ

24

JÚNIUS

KEDD

25

JÚNIUS

SZERDA

26

JÚNIUS

Múzeumok Éjszakája immár 23. alkalommal!
Múzeumok Éjszakája immár 23. alkalommal!

Helyszín:

DÁTUM
JÚNIUS
SZOMBAT
22

Idén több mint 400 intézmény tárja szélesre kapuit, és várja több ezer programmal az érdeklődőket. A kiemelt helyszín ebben az évben koronázóvárosunk, Székesfehérvár lesz. A labdarúgó-Európa-bajnokságra reflektálva pedig az országos rendezény kiemelt témája a „Gólpassz”.

ESEMÉNY RÉSZLETES LEÍRÁSA

Ahogyan egy gól előzménye sok esetben egy kulcsfontosságú gólpassz, ami meghatározhatja a végeredményt, ennek analógiájára elmondhtjuk, hogy a művészeti korszakok sem egyik pillanatról a másikra születtek, sokszor jelentős előfutárok határozták meg egy-egy stílus kialakulását, annak műfaji sajátosságait.

„Gólpassz” kiemelt tematika jegyében létrejött tárlatokon és a kapcsolódó programokon hazánk közgyűjteményei, múzeumai részletesen mutatják be egy-egy korszak, művészeti stílus kialakulásának történetét az előfutároktól kezdve a legnagyobb alkotókig és mesterművekig. Betekintést nyújtanak egy-egy tudományterület fejlődésébe is, és megmutatják, hogy milyen eszközök, irányok, felfedezések vezettek a sikeres kimenetelig.

forrás: https://muzej.hu/

A Múzeumok Éjszakáján részt vevő múzeumok között itt lehet böngészni települések szerinti bontásban.

A Múzeumok Éjszakája védnökeként Csőre Gábor Jászai Mari-díjas színművész kiemelten is ajánl programokat június 22-ére a Muzéj Facebook és Instagram oldalain. 

A MOKK munkatársai is szemezgettek a gazdag kínálatból: