belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Díjat nyert a honlapunk

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ 2013 májusában megújult weboldalát, a www.mokk.skanzen.hu-t az Informatika a Társadalomért Egyesület szervezésében 2013. november 6-án megtartott eFestival Díjátadó Gáláján III. helyezéssel jutalmazták a Kultúra/Kulturális Örökség /Turizmus kategóriában.


Az eFestival a magyar kreatív ipar kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató seregszemléje.
A díj elnyerésével a honlap jogosult a Kiváló Magyar Tartalom cím viselésére.
A szakmai zsűri a mokk.skanzen.hu honlapnak megadta a Felhasználóbarát Honlap Minősítést is. Felhasználóbarát Honlap Minősítés egy szakmai elismerés és minőségi pecsét azon honlapok részére, amelyek segítik a felhasználókat és fogyasztókat, hogy könnyebben, átláthatóbban, biztonságosabban jussanak információkhoz, szolgáltatásokhoz.


A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ új honlapja a „Múzeumok Mindenkinek” Program – Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése – Központi módszertani fejlesztés (TÁMOP-3.2.8./A-08-2008-2002) projekt keretében, az Európai Unió támogatásával készült el.
A honlap egyik különlegessége a Múzeumi a’ la carte, amely elsősorban a pedagógusoknak jelent nagy segítséget abban, hogy megtalálják a tananyaghoz leginkább kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozást a múzeumok kínálatában Az e-Festival bírálóbizottságának értékelése szerint az oldal nem csak a múzeumi szakembereknek és a pedagógusoknak solgál hasznos információkkal, hanem a nagyközönségnek is, hiszen a kiállításkereső részében több szempont szerint lehet böngészni. Az adatok frissességét az biztosítja, hogy a múzeumok saját hozzáférést kaptak az adminisztrációs felülethez, így maguk tölthetik fel és aktualizálhatják az adatokat.

A honlapon ingyenesen használható e-learning felület is található, amely online tanulási lehetőséget biztosít pedagógusoknak és múzeumi szakembereknek. Érdekesség, hogy a Szabadtéri Néprajzi Múzeum volt Magyarországon az első a múzeumok között, mely e-learning tananyagot fejlesztett ki.
A honlap Tudástára mind kulturális szakemberek, mind pedagógusok számára igazi kincsesbánya. Amellett, hogy számos kiadvány, szakcikk, tananyag ingyenesen letölthető, sok hasznosítható, jó gyakorlat gazdagítja a múzeumok módszertani lehetőségeit. A weblap akadálymentesített és okostelefonra optimalizált. A honlap fejlesztője a Grafcom Média Kft volt.

További információ:
Káldy Mária
e-mail: kaldy.maria@sznm.hu
tel.: +36 26 502 530
www.mokk.skanzen.hu