belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol
Betűméret:

Tudte-e, hogy több olyan tevékenységet is végez a MOKK, amelyet elsőként indított el Magyarországon? Bővebben...

Elismeréseink

Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ elismerései:

Múzeumi Nívódíj 2010

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közgyűjteményi Főosztálya a MOKK munkatársait a Szabadtéri Néprajzi Múzeum MMP EU-s programja munkamódszerének és oktatási tevékenységének kidolgozásáért Múzeumi Nívódíjban részesítette. A díjat Rónai Iván és Török Petra adták át 2010. január 25-én a Vendéglátóipari Múzeumban.

Felhasználóbarát honlap 2010

A Magyar Tartalomipari Szövetség 2010-ben a mokk.muzeumokmindenkinek.hu honlapnak megadta a Felhasználóbarát honlap minősítést.

Kiváló Magyar Tartalom minősítés 2013

Felhasználóbarát honlap 2013

A mokk.skanzen.hu weblapot a Magyar Tartalomipari Szövetség és az Informatika a Társadalomért Egyesület 2013. november 6-án az eFestival versenyen III. helyezéssel jutalmazta a Kultúra/Kulturális örökség/Turizmus kategóriában.

Ezzel együtt a honlap jogosult a Kiváló Magyar Tartalom cím viselésére.

A szakmai zsűri a mokk.skanzen.hu honlapnak megadta a Felhasználóbarát Honlap Minősítést is. Részletek itt.

AVICOM arany fokozatú díja (Special Web Art Award - Gold Prize) 2014

Az ICOM által szervezett FIAMP Nemzetközi Audiovizuális és Multimédia Fesztiválon nemzetközi elismerésben részesítette a szakmai zsűri a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (MOKK) honlapját. Részletek itt.

22 uniós tagország 43 kulturális jó gyakorlatának egyik a Múzeumi a'la carte

A 2016 tavaszán megjelent Cultural Awareness and Expression Handbookban, mely 22 uniós tagország 43 kulturális jó gyakorlatát mutatja be, a MOKK Múzeumi a’la carte fejlesztése és a Mesemúzeum képviselte hazánkat. A kiadvány arról szól, hogy a különféle kulturális intézmények miként tudják legeredményesebben fejleszteni a kulturális tudatosság és kifejezőkészség kulcskompetenciáját gyermek-és felnőttkorban. Részletek itt és itt.

Egyéni elismerések

Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés (2015)

Dr. Bereczki Ibolya főigazgató-helyettesnek a magyar muzeológia területén betöltött meghatározó szerepét, valamint a Múzeumok Mindenkinek Program vezetőjeként végzett példamutató tevékenységét ismerték el a kitüntetéssel. Káldy Mária, a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ igazgatója a modern magyar múzeumi közművelődés és múzeumpedagógia elméleti és gyakorlati megalkotójaként elért eredményei elismeréseként vehette át a kitüntetést. További részletek itt

Szabadtéri Néprajzi Múzeum elismerései:

Év Múzeuma díj 2000

Látogatóbarát Múzeum 2004

Prima Primissima díj 2005

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum „Magyar népművészet és közművelődés” kategóriában Prima Primissima díjat kapott.

Múzeumpedagógiai Nívódíj 2012

A „Ráchel, János, Jákob és a szinésznő” című múzeumpedagógiai foglalkozás Múzeumpedagógiai Nívódíjat kapott. Részletek itt.

Millenniumi Díj 2013

A Magyar Szabadalmi Hivatal által alapított Millenniumi Díjat a szellemi tulajdon védelmében fontos szerepet játszó intézmények nyerhetik el. Részletek itt

Múzeumpedagógiai Nívódíj 2015

2015-ben Múzeumpedagógiai Nívódíjat nyert a Skanzen "Integrált tábor" programja. A tábor különlegessége, hogy az intézetben élő, halmozott fogyatékosságú fiatalok élményszerű fejlesztésében iskolai közösségi szolgálatos középiskolások segédkeznek. Részletek itt.