belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Nemzetközi szinten is elismert a honlapunk

Az ICOM által szervezett FIAMP Nemzetközi Audiovizuális és Multimédia Fesztiválon nemzetközi elismerésben részesítette a szakmai zsűri a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (MOKK) honlapját. Az AVICOM arany fokozatú díját (Special Web Art Award - Gold Prize) Nagy-Rébék Ferenc, a Moszkvai Magyar Nagykövetség ideiglenes ügyvivője vette át a múlt szombaton, 2014. szeptember 20-án Moszkvában megrendezett díjátadó gálán.

Nemzetközi szinten is elismert a honlapunk

Az ünnepségen levetítették a honlapról készített 1 perces rövidfilmet is:

Tari János, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) mellett működő múzeumi világszervezet, az ICOM audiovizuális bizottsága, az AVICOM elnöke az MTI-nek adott nyilatkozatába kiemelte a honlap különlegességének számító múzeumpedagógiai adatbázist.

Az okostelefonra optimalizált, valamint akadálymentesített formában is elérhető Múzeumi a'la carte jelenleg 230 múzeum 804 kiállítását és 2300 múzeumpedagógiai foglalkozását tartalmazza, több szempont szerint (műveltségi területek, korcsoportok, tantárgyak, régiók, települések, időpontok) kereshető formában. A pedagógusok számára ez sokkal több, mint egy programkereső felület: túl azon, hogy aktuális témákhoz kapcsolódó cikkeket, híreket olvashatnak, megoszthatják múzeumi tapasztalataikat, megírhatják véleményüket egy-egy foglalkozásról, vagy kiállításról.

A Múzeumi Oktatási és Képzési Központ honlapja 2014 májusában újult meg mind tartalmában, mind megjelenésében. A honlapot a Grafcom Média Kft fejlesztette.