belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A 2021-ES MÚZEUMPEDAGIÓGI NÍVÓDÍJ KITÜNTETTJEI

Négy muzeális intézmény kapta meg a Múzeumpedagógiai Nívódíjat szeptember 27-én a Gödöllői Királyi Kastélyban megtartott Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón.  Három múzeumot pedig különdíjjal jutalmaztak az ICOM Magyar Nemzeti Bizottságának, az Országos Közgyűjtemények Szövetségének és a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének köszönhetően.

Múzeumpedagógiai Nívódíjban részesült a Kuny Domokos Múzeum Múzeumi stop motion - fotóstábor című programja, a Budapesti Történeti Múzeum - Budapest Galéria Motivált mozdulat Mozgásfejlesztő művészetpedagógiai foglalkozások kortárs képzőművészeti kiállításokon című programja és a Petőfi Irodalmi Múzeum János Vitéz emlékkiállítás című programja. Második alkalommal lehetett jelentkezni a díjra az online térben megvalósult múzeumpedagógiai programmal. Ebben a kategóriában a Magyar Nemzeti Múzeum komplex online múzeumpedagógiai programcsomagja kapta meg az elismerő címet.

A bírálatban résztvevő országos múzeumi szervezetek képviselői a Múzeumpedagógiai Nívódíjak mellett három intézmény számára kiváló múzeumpedagógiai programjáért különdíjat ajánlottak fel. Az ICOM Magyar Nemzeti Bizottsága a BTM Aquincumi Múzeum és Régészeti Park számára  a Legyél te is az ókor mérnöke! című programjáért, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumnak Egy tárgy egy történet ÖRÖKSÉG - Generációk közötti érzékenyítés a műszaki eszközök megismerésén keresztül című programjáért, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége pedig a Damjanich János Múzeumnak Kalandozások Szolnokon - mesés kalandok Zoknikutya szemével című programját jutalmazta.