belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

MÚZEUMOK A PEDAGÓGUSOKÉRT CÍMMEL INDÍTOTTA EL ORSZÁGOS PROJEKTBEMUTATÓJÁT A MOKK

Szentendre, 2018. szeptember 11. – A huszonegy állomásból álló rendezvénysorozat 2018. szeptember 10. és október 12. között zajlik, és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című, EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú projekt „A mi múzeumunk” című múzeumi komponenséhez kapcsolódik.

A MOKK által összefogott országos múzeumi koordinátori hálózat bevonásával 19 vidéki és 2 fővárosi helyszínen kerül megrendezésre a pedagógusok munkáját támogató rendezvénysorozat. Az újszerű kezdeményezés a tananyag elsajátítását megkönnyítő, iskolán kívüli tanulást elősegítő módszerek iránt érdeklődő pedagógusok számára jött létre.

Bemutatásra kerülnek a pedagógusok munkáját és a köznevelést támogató, a MOKK és muzeális intézmény partnerei által a 2017 és 2020 között zajló kiemelt uniós projekt keretében megvalósított fejlesztések, szolgáltatások.

A pedagógusok az általuk ingyenesen elvégezhető akkreditált továbbképzéseken, a nekik szóló módszertani kiadványokon és az oktatási és muzeális intézmények modellértékű együttműködését megvalósító mintaprojekteken kívül megismerkedhetnek az iskolai osztályok múzeumlátogatásának tervezését megkönnyítő múzeumpedagógiai adatbázissal, a Múzeumi à la carte-tal is, mely a projekt keretében megújult.

A többnyire múzeumi helyszíneken zajló események a múzeumok sokszínű világát prezentálva exkluzív tárlatvezetéssel vagy helyszínspecifikus múzeumpedagógiai bemutatóval zárulnak.

A rendezvénysorozat ünnepélyes keretek között szeptember 10-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban vette kezdetét. A nyitórendezvényen többek között Nényei Pál író, középiskolai tanár a program témájához kapcsolódóan tartott előadást.

További információ:

Kontrohr Andrea

kommunikációs csoportvezető

tel.: +36 30 3225708

kontrohr.andrea@sznm.hu