belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A részletes program itt érhető el.

Múzeumok Őszi Fesztiválja felhívás 2013

Felhívás működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények részére

Tisztelt Főigazgató/Igazgató Asszony/Úr! Kedves Kollégák!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. szeptember 30. és október 27. között ismét megrendezésre kerül a Múzeumok Őszi Fesztiválja, a Múzeumok Mindenkinek Program országos rendezvénysorozata.

Kérjük, hogy idén is kapcsolódjanak be a múzeumi szakma széles területét felölelő programsorozatba, és vegyenek részt a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013. évi eseményeiben. A program megvalósítási időtartama: 2013. szeptember 30. - október 27. A Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat szervezője és pénzügyi lebonyolítója a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (Szentendre), társszervezői az országos Múzeumi Koordinátori Hálózat tagjai.

A Nemzeti Kulturális Alaptól elnyert támogatás 2013-ban is lehetővé teszi, hogy egy központi kampánnyal (programfüzet, szórólap, plakát, fesztivál honlap, online kampány, nyomtatott sajtó stb.) segítsük a Múzeumok Őszi Fesztiválja központi kommunikációs feladatait. Emellett lehetőség nyílik arra, hogy az intézményekben megvalósuló programok szakmai anyagköltségéhez és kommunikációjához az NKA forrásai is felhasználhatók legyenek.

Az NKA-val történt egyeztetés alapján, a korábbi években kialakított gyakorlatot alkalmazva az intézményeknél elszámolható kiadásokat (szakmai anyagköltség, reklám- és propagandaköltség, nyomdaköltség) számla ellenében teljesítjük. 
A számlát a résztvevő intézmény számlázza tovább a Szabadtéri Néprajzi Múzeum részére. 
A költségtérítés mértéke intézményenként 50 000 – 300 000 Ft lehet.

Bízunk abban, hogy 2013-ban a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozatot újszerű, érdekes, különleges, a látogatók aktivitására építő, a helyi identitást erősítő programsorozatokkal, a múzeumoknak a nagyközönség előtt kevésbé ismert, vagy ismeretlen „kulisszatitkainak” bemutatásával, megismertetésével tovább lehet gazdagítani.

Ahogy az elmúlt években, idén is több témakört ajánlunk, amelyekhez programjaikat kapcsolhatják.

Amennyiben intézményük részt kíván venni programjaival a Múzeumok Őszi Fesztiválján, kérjük, hogy a központi kommunikáció megszervezéséhez szíveskedjenek az alábbi dokumentumokat 2013. július 5-ig megküldeni a program koordinátora, Vári Csilla címére postai úton és e-mailen. (Cím: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, 2001 Szentendre, Pf.: 63; e-mail: vari.csilla@sznm.hu):

  • intézményvezetői, cégszerű aláírással ellátott részvételi szándéknyilatkozat – eredeti és elektronikus formában is benyújtandó;
  • hiánytalanul kitöltött intézményi és programadatlap tervezett költségvetéssel 
    (az igényelt költségtérítés mértékének megjelölésével) – eredeti és elektronikus formában is benyújtandó; itt tölthető le
  • a Múzeumok Őszi Fesztiválja honlapján (oszifesztival.hu) való megjelenést elősegítő adatszolgáltató lap(Excel) – benyújtása csak elektronikus formában szükséges. Az adatlap itt tölthető le.

A programtervezetek beérkezése után további egyeztetés céljából felvesszük a kapcsolatot az intézményekkel. A jóváhagyott programok megvalósítására a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az intézményekkel szerződést köt.

A végleges programok elektronikus feltöltését – szöveggel és a program(ok)hoz kapcsolódó egy-egy fotóval – a Múzeumok Őszi Fesztiválja honlapján (www.oszifesztival.hu), a résztvevő múzeumok munkatársai maguk tehetik majd meg. 
Természetesen a költségtérítésben nem részesülő intézményeknek is – amennyiben erre igényt tartanak – lehetővé tesszük a központi kommunikációban való megjelenést (programfüzet, szórólap, plakát, fesztivál honlap, on-line kampány, nyomtatott sajtó stb.)

A programok megvalósításával kapcsolatosan látogatói elégedettségi felmérést készítünk a Fesztivál ideje alatt, amelyben kérjük részvételüket programonként max. 20-20 kitöltött kérdőív visszaküldésével.

Kérjük, hogy a fenti határidőt a szervezés gördülékenysége érdekében szíveskedjenek betartani. Amennyiben a rendezvénnyel kapcsolatban további kérdéseik vagy észrevételeik vannak, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot Vári Csillával (telefonon: 06/30-835-9114, 06-26/502-586, vagy e-mailen: vari.csilla@sznm.hu).

Szíves figyelmükbe ajánljuk múzeumi koordinátorainkat is, akik segítséget tudnak adni a programok kidolgozásában és összehangolásában. Elérhetőségeik itt, illetve a koordinátorkeresőben, itt láthatók.

A programok előkészítéséhez sok sikert kívánunk, együttműködésüket előre is köszönjük.

Szentendre, 2013. június 11.

Üdvözlettel

Káldy Mária s.k. Dr. Cseri Miklós s.k.
igazgató főigazgató
Múzeumi Oktatási és Képzési Központ Szabadtéri Néprajzi Múzeum