belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Térben, időben együtt veletek

Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum

(online program)

Térben, időben együtt Veletek

Heti tematikát tervezett a múzeum, figyelembe véve a NAT-ot, a jeles napokat (pl Víz világnapja, Madarak és fák napja, Föld napja stb). Ennek kapcsán feladatlapok, kézműves foglalkozások, learningapps játokok, TIK-TOK videók készültek. A pedagógusok munkáját igyekeztek segíteni a programmal.

(Fotó: Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum)

 

2020-ban Múzeumpedagógiai Nívódíjban részesült

Laudáció

A hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum idén tavasszal a járványügyi helyzetre reflektálva youtube videókat, többnyelvű feladatalapokat, learningapps játékokat, blogbejegyzéseket és Tik-Tok videókat készített a látogatók virtuális térben történő megszólítása és a pedagógusok munkájának támogatása céljából.

A kezdeményezés erénye, hogy az új szerepkörben megmutatkozó kollégák a múzeum gyűjteményein alapuló és korosztályonkénti bontásban elkészített tartalmakat hoztak létre többféle, a fiatalok között is népszerű online platform felhasználásával. A rendszeresen jelentkező videosorozatok: a kisebbeknek szóló Okos percek, valamint a nagyobbakat és a felnőtteket megszólító Egy kérdés- egy válasz rövidfilmek a játékos ismeretterjesztést szolgálták. Az elkészült tartalmak a visszajelzések alapján a pedagógusok munkáját is relevánsan segítették, és a természettudományokon kívül egyéb tantárgyakhoz (pl. magyar nyelv és irodalom, vizuális kultúra) is kapcsolódtak.

Pozitív következménye a kezdeményezésnek, hogy a közös munka remek csapattá kovácsolta a múzeumi kollégákat, valamint sikerrel szólított meg olyan új érdeklődőket, akik az újranyitás után személyesen is ellátogattak a múzeumba.

Sziray Zsófia