belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Régészeti asszisztens képzését indít a Magyar Nemzeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Régészeti Intézete a 2013. évi LXXVII. felnőttképzésről szóló törvény 30. § (Módtv. 1.) és a 11/2020. (II.7.) Korm. rendelet alapján meghirdeti a Régészeti asszisztens képzését a 2023-es évre.

A 320 órás (8 hét) képzés tervezett időpontja: 2023. március 13-től 2023. november 24-ig tart, mely általában havonta egy hét elfoglaltságot jelent.

A képzés helyszíne: Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Régészeti Intézet 1013 Budapest, Daróczi út 3.

Az oktatás célja olyan szakemberek képzése, akik széleskörű elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek és elkötelezettek a régészet területén. A képzés célja továbbá, hogy rendszerezze a régészet azon alapozó elméleti és gyakorlati ismereteit, melyekkel a résztvevő képes lesz a régészeti feltárási és feldolgozási folyamatok – megfelelő szakmai irányítás és felügyelet mellett történő – munkáinak elvégzésére.

A Képzési Program szerint a résztvevők 2/3-1/3 arányban gyakorlati és elméleti képzést kapnak és a képzés végén elméletből írásban adnak számot, gyakorlatból pedig terepen fognak záróvizsgát tenni.

A képzés részvételi díja 380.000 Ft

A márciusban induló 8 hónapos régészeti asszisztens képzésére a jelentkezési határidő: 2023. február 27. éjfél

A képzés indításához szükséges létszám alapján a sikeres felvételi vizsgát teljesítők közül legjobb eredményt elérő jelentkezők nyernek felvételt.

Bővebb információ a jelentkezésről:

https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/regeszeti-asszisztens-kepzest-indit-magyar-nemzeti-muzeum