belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Hogyan pályázzunk és szervezzünk sikeresen rendezvényt? Pályázatírás és projektmenedzsment workshop a MOKK-tól

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) három alkalomból álló pályázatírás és projektmenedzsment workshopot szervez Közösségi rendezvények szervezése projektként címmel 2023. június 26. és 29. között a Közösségek Hete 2023-hoz kapcsolódóan.

Az online formában megvalósuló szakmai eseményt jó szívvel ajánljuk a kulturális területen, például muzeális intézményekben dolgozóknak, különösen rendezvényszervezőknek, tovább a hazai múzeumi pályázatok készítésében közreműködő közigazgatási és pénzügyi szakembereknek is.

A június 26-27-én, valamint június 29-én 8:30 és 15:30 között az online térben zajló műhely során a hazai pályázati rendszerben megvalósítható rendezvények, mint projektek előkészítéséhez, valamint a pályázatíráshoz is hasznos elméleti és gyakorlati ismeretekkel gazdagodhatunk. Kitekintést kaphatunk a nemzetközi pályázati lehetőségekre, majd a hazai múzeumi terület jó gyakorlatainak bemutatása mellett a MOKK által évről évre koordinált Közösségek Hete, Múzeumok Őszi Fesztiválja valamint a Múzeumpedagógiai Nívódíj tapasztalatiról is szó esik majd.

Hogyan pályázzunk és szervezzünk sikeresen rendezvényt? Pályázatírás és projektmenedzsment workshop a MOKK-tól

A workshop során megszerzett illetve rendszerezett pályázatírási és projekttervezési ismertek jól alkalmazhatóak a saját intézményi stratégia részeként az ötletek kidolgozásától a pályázáson keresztül a sikeres pénzügyi lebonyolításig. A gyakorlatias szemlélet mellett mindezt az is garantálja, hogy elismert és a témában jártas szakemberek adják át az elméleti és gyakorlati ismereteket. Dr. Bereczki Ibolya, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese, egyben a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület elnöke és Nagy Magdolna, a MOKK igazgatója és több projektjének menedzsere egyaránt részt vesznek különféle pályázatbíráló bizottságokban is. Rakonczai-Veress Viktória nevéhez több nagyszabású projekt pénzügyi vezetése fűződik. Pacsika Márton, a MOKK fejlesztési osztályvezetője több éves pályázatíró tapasztalattal rendelkezik, Kajári Gabi kommunikációs szakember pedig számos nagyrendezvény, Országos Múzeumpedagógiai Konferenciák és Évnyitók szakmai felelőse. Gyakorló múzeumi szakemberek, a MOKK megyei múzeumi koordinátorai közül Szatmári Csilla Szegedről és Szabadhegyi Zita Sopronból is közreműködnek a workshop során.

A Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiuma támogatásának köszönhetően a workshopon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A workshop csoportfoglalkozásokat is tartalmaz, ezért a hatékony ismeretátadás érdekében a létszámot 25 főben maximáltuk. 

Regisztrálni 2023. június 19-ig lehet az alábbi linken: http://moma.mokk.skanzen.hu/public/iframe?id=cf6f25d3f1aa020093dd2df9d5450933822e9a9e

A workshop részletes programja a MOKK honlapján, az az alábbi linken érhető el:
https://mokk.skanzen.hu/20230525palyazatiras-es-projektmenedzsment-workshop

Kapcsolódó Facebook event

A 2021-ben tartott, hasonló tematikájú online tanfolyam résztvevőinek visszajelzései alapján is érdemes jelentkezni a workshopra. Alább idézünk néhányat a visszajelzések közül:

 „Nagyon hasznos volt, rengeteget tanultam! Sajnálom, hogy vége lett, szívesen szereznék tudomást az egyes projektek alakulásáról, megvalósulásáról. Az előadókat öröm volt hallgatni, lenyűgöző a rengeteg tapasztalat, aminek birtokában vannak.”

„Sok példát átvettünk. A jelenleg futó pályázatok alatt is tudom hasznosítani ismereteimet.”

„Abszolút jól hasznosítható. Átláthatóbbá vált a pályázatírás metodikája, az eddig is végzett munka biztonságosabb alapokra épülhet. Munkám bármelyik területén hasznosítani tudom.”

 „Túlnőtt az elvárásaimon: nagyon alaposan átgondolt koncepció, logikus, könnyen feldolgozható, erőteljesen hasznosuló tudás.”

További információ az online workshopról Szikla Fruzsina oktatásszervezőtől kérhető a 06 30 322 3357-os telefonszámon vagy a  szikla.fruzsina@skanzen.hu email címen.

 

 

 

 

Nyitólap

 

 

HKSZCSPSZV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

SZEPTEMBER

25

HÉTFŐ

eseménynaptár


  SZEP 25
  hétfő
 
21. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó
  SZEP 28
  csütörtök
 
KULTÚRPALETTA Múzeumi Börze Sopronban
  SZEP 29
  péntek
 
Konferencia Marosvásárhelyen: MÚZEUMI ÖRÖKSÉG ÉS MÚZEUMI KOMMUNIKÁCIÓ
  OKT 12
  csütörtök
 
Megyei szakmai nap Dunaújvároson
legfrissebb híreink


2023. 09. 08.
Arany Süni Vándordíj
2023. 09. 05.
Kurta Mihály: Múzeumandragógia reziliencia – Szakandragógia-történeti visszatekintés
2023. 08. 17.
Most mutasd meg!
Skanzen hírek


2023. 09. 11.
Hagyományaink vendégségben
2023. 08. 23.
Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje a Skanzenben