belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A Bihari Múzeum megtartotta 6. járási szintű Múzeumpedagógiai Évnyitóját

A Bihari Múzeum 6. járási szintű Múzeumpedagógiai Évnyitóját tartotta meg 2014. október 7-én a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Berettyóújfalui Tankerület, a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ és a Bihari Múzeum és Sinka István Városi Könyvtár ismét közösen szervezte a pedagógusoknak szóló programját az intézmény előadótermében. A megjelent helybeli és járási pedagógusokat Muraközi István, városunk polgármestere köszöntötte a múzeumpedagógia tanévkezdés alkalmából, s kívánt minden résztvevőnek érdekes, élménydús múzeumi és könyvtári programokat. Kapornai Judit, a Berettyóújfalui Tankerület igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy az iskoláknak, a tankerületnek és a múzeumnak évek óta nagyon szoros az együttműködése, egy éve pedig országos szinten is kiemelkedőnek nyilvánították ezt a partnerségben végzett munkát.

A köszöntők után Kállai Irén bemutatta a MOKK (Múzeumi Oktatási és Képzési Központ) képzéseit, új honlapját és a Múzeumi a’la carte – múzeumpedagógiai kínáló felületét, amely szeptember 20-án Moszkvában, a Múzeumok és Kulturális Örökségek Nemzetközi Audiovizuális Fesztiválján arany díjat szerzett (SPECIAL WEB’ART GOLDEN PRIZE).

Ezt követően a Bihari Múzeum 2014/15-es tanévre szóló ajánlatáról, rendezvényeiről hallhattak a pedagógusok. Az intézmény járási múzeumi mintaprojektjének keretében igényelhető az iskolákba kihelyezett múzeumi óráit, tematikus foglalkozásait dr. Krajczárné Sándor Mária etnográfus, múzeumpedagógus, a kiállításokhoz kapcsolódó történeti, valamint a környezetvédelmi múzeumpedagógiai foglalkozásokat és Múzeumok Őszi Fesztiválja idei eseményeit Csarkó Imre történész mutatta be. Az új irodalmi témájú múzeumi órákról és a Sinka István Városi Könyvtár könyvtár-pedagógiai foglalkozásairól Szémánné Veres Gabriella irodalmi muzeológus, könyvtáros nyújtott tájékoztatatást.

Végül bemutatkozott a múzeum legújabb partnere, egy innovatív gyümölcstermelő és -feldolgozó cég. Séra Szabó Veronika bemutatta a derecskei almáskertet és annak kertpedagógiai programjait. A kötetlen beszélgetések után a pedagógusok almás tarisznyával, sok-sok információs anyaggal és szórólappal távoztak. Bízunk benne, hogy ebben a tanévben is egyre több pedagógus hasznosítja a múzeum kiállításait és múzeumpedagógiai programjait, valamint a könyvtárt s annak programjait a városban és a járásban egyaránt.

Kállai Irén

intézményvezető, Bihari Múzeum

Hajdú-Bihar megyei múzeumi koordinátor, MOKK


Nyitólap

 

 

HKSZCSPSZV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

DECEMBER

08

CSÜTÖRÖTÖK

eseménynaptár


legfrissebb híreink


2022. 12. 08.
NEMO: Museums in the climate crisis
2022. 11. 21.
Folytatódik a MúzeumokMa 2020 kutatás
2022. 11. 16.
Publikációs felhívás a Tudásmenedzsment folyóirat 2023. évi angol/német nyelvű tematikus különszámába
Skanzen hírek


2022. 10. 11.
'56 falun a Skanzenben
2022. 09. 08.
Hagyományaink vendégségben