belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Családi szombat: EGY, KÉT, HÁ... ÉS! Menjünk át a szivárvány alatt!

2013. december 07. 10.30 - 15.00

A Ludwig Múzeum Családi Délelőttjének rendkívüli kiadása

A múzeum három szintjén, nyolc helyszínen, különböző foglalkozásokkal várjuk a családokat. A megértési nehézséggel élő gyermekeket nevelő családokat szintén várjuk erre a napra (Down szindrómás, autista, oxigénhiánnyal született stb.), őket kérjük, jelentkezzenek be előre az integraltcsaladi@ludwigmuseum.hu e-mail címen.

EGY
Menjünk át a szivárvány alatt! – Mentél már át a szivárvány alatt? Ha nem, most megteheted! Csupán annyi feladatod lesz közben, hogy énekelj velünk egy vidám dalt!
(Helyszín: 1. emelet, kiállítótér előtti folyosó)

Öltözködő – Szeretsz jelmezekbe bújni? Szeretsz öltözködni? Most annak a korszaknak a ruháiba öltözhetsz, amikor a nagyszüleid voltak fiatalok! Nem biztos, hogy ők ezt a divatot követték, vagy hogy követhették, mert ez az úgynevezett hippi stílus! Vajon milyen volt, milyen lennél ezekben a ruhákban? Most kipróbálhatod! És egy fényképen meg is örökítjük átváltozásodat!
(Helyszín: 1. emelet, kiállítótér előtti folyosó)

Jelképegyeztető – A hippik által használt jelképeket próbáljuk kicsit körbejárni, értelmezni, hogy mi mindent jelenthet még azon kívül, ami elsőre eszünkbe jut róla. A különböző korosztályoknak, különböző szintű feladatokkal készülünk.
(Helyszín: 1. emelet, kiállítótér)

KÉT
Kitűzött üzenetek – Sokan, sokféle kitűzőt hordanak a ruhájukon, táskájukon. Mindegyik valami mást hirdet. Mi most a béke, a jókedv, a világ sokszínűségét hirdető kitűzőket készítünk. Te is készítsd el a magadét!
(Helyszín: 2. emelet, folyosó)

Szivárványos busszal a felhők alatt – A hippik vidámra festett buszaikkal sokat utaztak, majd a szabad ég alatt letelepedve hosszasan nézték az égboltot, álmodoztak, képzelődtek a felhők formáiról. Hirdették a békét, a szeretetet, és ezen gondolataikhoz vizuális formákat is találtak. Megismerjük az általuk készített jeleket, majd mindenki elkészít egy saját kis buszt, amit a megismert formákkal és vidám színekkel díszíthet.
(Helyszín: 2. emelet, foglalkoztató terem)


Képeslap kemény vonalakkal – Erős színek, sarkos formák. Az előzőeket hívjuk segítségül, hogy elkészítsük az úgynevezett Hard edge stílusban készült képeslapunkat!
(Helyszín: 3. emelet, kiállítótér)

Eke, kobra, gyertya, deszka – Mi a közös ezekben a szavakban? Geoffrey Hendricks művét megnézve, megfejtjük a rejtélyt, és azt is, hogy mi a köze művészünknek ezekhez a szavakhoz!
(Helyszín: 3. emelet, kiállítótér)

Csurgatott festmény? – A festők nagyon sokféleképp festenek, sokszor megdöbbentő egy-egy módszer. Például amikor te festesz és véletlenül rácsöppen a festék a papírra, akkor nagyon megijedsz és gyorsan próbálod eltüntetni. De volt olyan festő, aki direkt csöpögtette, csurgatta össze a képét! Ha te is megcsinálod a magadét, megérted, ez miért is jó.
(Helyszín: 3. emelet, kiállítótér előtti folyosó)

A részvételi szándékot, kérjük, jelezzék a farkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen!

A foglalkozásra 10:30 és 13:30 óra között folyamatosan lehet érkezni, mivel a 8 stáció végigjárása minimum 1,5 órát vesz igénybe, de éppen ezért legkésőbb 13:30-ig érkezzenek meg.
Ha elfelejtett regisztrálni, szombat reggel 10:00 és 13:00 óra között érdeklődjön a jegypénztárban (06 1 555 3454) a szabad helyekről.

forrás: http://www.ludwigmuseum.hu