belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Dombóvári agrárkiállítás – meghosszabbítva!

A magyar mezőgazdaság felemelője: Darányi Ignác

A Dombóvári Helytörténeti Múzeum az elmúlt év őszén nyitotta meg „AKARAT, ELSZÁNÁS A GAZDA KINCSE…” címmel agrár-gazdaság történeti kiállítását, mellyel a kiemelkedő szakpolitikus: DARÁNYI IGNÁC (1849 – 1927) munkássága előtt tiszteleg.

Dombóvári agrárkiállítás – meghosszabbítva!

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum vezetőjének, Dr. Fehér György főigazgató kurátorságával s munkatársainak összefogásával készült látványos kiállítást ez idáig közel 1.200 fő látogatta.

A nyugat-tolnai városka múzeum épületének Szepessy-szalonjában látható kiállítás remek befogadó közeget ad a városszépítők növény- és természet ismereti foglalkozásainak, valamint a múzeum látogató kisdiák csoportok játékos gazdálkodás ismereti tanóráihoz.

A Darányi kiállítás alkalmával már ismét látogatható a középparaszti Bencze-fivérek mező- és kertgazdálkodási eszközeiből készült látvány-szoba is. A házigazdák és a szervezők a nagy sikerre való tekintettel az emlékkiállítást meghosszabbították!

Megtekinthető: 2014. március 17-ig, hétfő és péntek között, naponta 9 és 12.30 13.30 és 17 óráig; Dombóvár-Belváros, Helytörténeti Gyűjtemény, Szabadság u. 16. , egész héten ingyenes parkolási lehetőség!

Információk: 20/286 79 59 vagy az e-mail muzeum.dombovar@gmail.com –on. Kövesse nyomon eseményeinket a www.facebook.com/helytortenetigyujtemeny.dombovar közösségi oldalon is!