belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Egy csapásra – felvételi előtt ↗ Az egri Vizuális Művészeti Intézet a Műcsarnokban

Felvételi előtt invitálja a tradicionális és kortárs képalkotás iránt érdeklődő diákokat az Eszterházy Károly Főiskola a következő hetekben a Műcsarnokba, ahol a Vizuális Művészeti Intézet neves képzőművész-oktatói várják a fiatalokat a főiskola végzős és már végzett hallgatóinak január 26-tól látható kiállításán.

A Légvonal/Shortcut című tárlaton 3 népszerű képzőművész enged betekintést a főiskolai munkába, középpontba állítva a kreativitás, a közösségben alkotás gondolatát.

Egy csapásra – felvételi előtt ↗ Az egri Vizuális Művészeti Intézet a Műcsarnokban

Január 30-án 10-től 11.30-ig
Mátrai Erik: Fények + formák + tükröződések

Ismerkedés az egri diákok munkáival, a kiállítás anyagával. Rövid beszélgetés az Egri Vizuális Művészeti Intézetben zajló oktatásról.
Játék az egyik kiállított művel. Alkotás fényekkel, formákkal és tükröződéssel.
Közben kiderül, mi is az az additív színkeverés, hogyan keverednek a fény színei.

Egy csapásra – felvételi előtt ↗ Az egri Vizuális Művészeti Intézet a Műcsarnokban

Február 6-án 10-től 11.30-ig
Farkas Júlia animációtervező (segítő: Víg Zsófia):
Brainstorming + miniképregény

Az ötlettől a megvalósításig képi módszerekkel.
A workshop célja, hogy megmutassuk, hogyan lehet hatékony az együtt gondolkodás, egy időben egy dolgon csoportban gondolkodni.
A feladat: 5 db képből álló sorozat készítése, majd a képek lineáris térbe való elhelyezése.

Egy csapásra – felvételi előtt ↗ Az egri Vizuális Művészeti Intézet a Műcsarnokban

Február 13-án 10-től 11.30-ig
Faa Balázs: Képzőművészet + matematika

A képzőművészetben nem lehet általános fogalmakat használni. Általános fogalmakat a művészettörténet igyekszik alkalmazni, több fantáziával, mint sikerrel. Amennyire fontos a természettudományban, hogy egy tétel általános érvénnyel bírjon (vagy az érvényességi köre pontosan körülhatárolható legyen), épp annyira lényegtelen a képzőművészetben. Nincsenek érvényességi körök és tételek. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy a képzőművészet (a tudománnyal, főként a természettudománnyal szemben) szubjektív személyiségek teljes szabadságát jelentené. Épp ellenkezőleg.

A foglalkozásokon – a nagy érdeklődésre tekintettel – előzetes regisztrációval lehet részt venni. Részvételi díj: 500 Ft / alkalom vagy 1200 Ft / 3 alkalom. Regisztrálni és érdeklődni a ban.ildiko@mucsarnok.hu mail címen vagy a 06/30-842-1447-es telefonszámon lehet.

forrás: https://www.facebook.com/events/1255867787763224/