belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Előadások a Pulszky Társaság Kismúzeumi Tagozatának Berettyóújfaluban tartott szakmai napjáról

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület Kismúzeumi Tagozatának 2013. évi országos szakmai napját „Átalakulás – lehetőség” címmel tartották meg 2013. szeptember 20-án Berettyóújfaluban a Bihari Múzeumban a Bihari Múzeum és Sinka István Városi Könyvtár, a Pulszky Társaság Kismúzeumi Tagozata, valamint a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ közös szervezésében.

Az eseményen részt vett Dr. Vitányi István, Bihar országgyűlési képviselője és Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere is. A konferencián előadást tartott Dr. Sepseyné dr. Vígh Annamária, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztályának vezetője is.

Dr. Bathó Edit, a Kismúzeumi Tagozat elnöke és Vicze Magdolnával, a százhalombattai múzeum igazgatója közöen átadták a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület Kismúzeumi Tagozata és a Százhalombatta Város Önkormányzata által közösen alapított Poroszlói Ildikó-emlékérmet az idei év díjazott kismúzeumának, a bonyhádi Völgységi Múzeumnak, melynek képviseletében Dr. Szőcs Zoltán igazgató úr vette át az elismerést. Az emlékérmet a százhalombattai „Matrica” Múzeum és Régészeti Park igazgatójáról, létrehozójáról, és a Pulszky Társaság Kismúzeumi Tagozatának első elnökéről, alapítójáról nevezték el.

A díjátadást követő konferenciaprogram levezető elnöke Dr. Deme Péter, a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület elnöke volt. Az előadások közül három már online is elérhető.

A letölthető előadások és a szakmai napról további részletes információk itt érhetők el.

Letölthető előadások:

„Átalakulás – lehetőség?!” – Dr. Sepseyné dr. Vígh Annamária, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztályának vezetője

A tájházak és a területi vagy járási múzeumok kapcsolata – lehetőségek bihari példákon keresztül – Kolozsvári István etnográfus, Berettyóújfalu kulturális menedzsere

Hajdúböszörmény – egy erős területi múzeum a Hajdúságban – Szekeres Gyula igazgató, Hajdúsági Múzeum