belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Múzeumok is elkezdhetik!

Készüljön fel a MOKK-kal együtt a múzeumoknak szóló új Uniós pályázatokkal járó kihívásokra!

Küszöbön áll az új EU-s pályázatok kiírása, és a múzeumi szféra is készülődik már az új pályázati időszakra. A Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) Új utak, új lehetőségek - Uniós pályázatok 2016-ban címmel szervez szakmai továbbképzést 2015. június 22-23-án Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, hogy az érdeklődők már most, előzetesen hozzájuthassanak azokhoz az ismeretekhez, amelyek szükségesek a sikeres pályázat elkészítéséhez és megvalósításához.

A kétnapos képzésen a 2016-ban kiírásra kerülő pályázatokat átfogó EFOP projekt fejlesztési keretét az EMMI szakpolitikusa mutatja be, majd neves szakértő segítségével lehet betekintést nyerni a projektmenedzsment elméleti kérdéseibe. A gyakorlati tapasztalatokat olyan pályázatíró cég képviselője osztja meg a hallgatókkal, mely már számos EU-s pályázatot írt és nyert meg, továbbá támogatott egészen a projekt lezárásáig.

További garanciát jelent a képzés minőségére, hogy a továbbképzést szervező intézmény, a MOKK hibapont nélkül zárta előző ötéves projektjét („Múzeumok Mindenkinek” Program – Múzeumok oktatási és képzési szerepének erősítése – Központi módszertani fejlesztés TÁMOP – 3.2.8/A). A sikerhez vezető útról az MMP projektet megvalósító egyik vezető szakember számol be: szó lesz például a pályázat végrehajtása közben felmerülő, de kellő felkészültséggel elkerülhető buktatókról, kritikus pontokról és a pályázatok elmaradhatatlan, ám olykor csak nehezen teljesíthető indikátorairól. Közvetlenül egy projekt ellenőrzési szakembertől tudhatják meg a képzés résztvevői, hogy a projektmonitoring során milyen kérdések és szempontok merülnek fel.

A kiemelkedően aktuális témát megfizethető áron feldolgozó szakmai továbbképzésre 2015. június 9-ig várják a jelentkezéseket a MOKK oktatásszervezői.

Bővebb információ a képzésről és jelentkezési lap a MOKK honlap képzési menüjében érhető el, itt.