belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Pszichológiai tárlatvezetések a Ludwig Múzeumban

A rendhagyó tárlatvezetés célja a pszichológiai kultúra népszerűsítése kortársművészeti környezetben.
A tárlatvezetés a LUDWIG 25. A kortárs gyűjtemény kiállításhoz kapcsolódik.
A rendhagyó kiállítótéri sétát Szirmai Anna Linda pszichológus, pszichodramatista és tréner vezeti.


AKTUÁLIS TÉMA: NAPOK AMIKOR MEGSZÜLETTÜNK

Senki sem egyszer születik.
Újra és újra olyan élményekkel találkozunk életünk során, amelyek megkérdőjelezik azt, ahogyan működünk. Van, amit választunk és van, amit tesznek velünk. Lehet, hogy számítunk rá, de többnyire a derült égből csap le. Talán előre készülünk rá – de biztos, hogy sosem arra készülünk, ami aztán történik. Mert az ilyen élmények mindig intenzívebbek, felkavaróbbak, nehezebbek – mások, mint amit előtte tapasztaltunk.
Ismerős ünnepek, „ünnepelt” születésnapok, vállalt és véletlen kalandok egyaránt képesek rá, hogy kilökjenek minket egy váratlan helyzetbe, magunk elé a reflektorfénybe és feltegyék a kérdést:
Mit teszel most?
Amit pedig válaszolunk, az átírja a történetünket, és ezt a történetet fogjuk majd mesélni később – magunknak, másoknak és az unokáinknak.
A tárlatvezetés során arra nézünk rá műalkotások segítségével, hogy mi történhet velünk a hétköznapokon kívül – és hogy ez mit hozhat ki belőlünk.
S, hogy miért e témafelvetés? A Ludwig Múzeum 25. „születésnapi” kiállításának művei között fogunk találkozni.

Időpontok:

2015. március 5., csütörtök, 16:00

2015. március 11., csütörtök, 16:00

2015. március 18., csütörtök, 16:00

2015. március 25., csütörtök, 16:00

2015. április 09. 16.00

Érdemes a tárlatvezetés kezdete előtt fél órával érkezni és a programot megelőzően önállóan is áttekinteni a kiállítást.

Programjegy: 1000 Ft (+ belépő)
Előzetes regisztráció szükséges! (Minimális létszám: 12 fő, maximum 20 fő)
Csoportok bejelentkezését is szívesen fogadjuk, de csak előre egyeztetett időpontban. Csoportos pszichológiai tárlatvezetés igénye esetén a muzeumpedagogia@ludwigmuseum.hu e-mail címen kell jelentkezni.

A múzeum a tárlatvezetést csak akkor indítja el, amennyiben a tárlatvezetést megelőző napon, délután három óráig a jelentkezők száma eléri a 12 főt.