belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A múzeumi tudás házhoz jön – múzeumi felfedező új kollégák számára

Bizony nincs könnyű dolga annak a pályakezdőnek, aki egy múzeumban szeretné megállni a helyét, éppúgy azoknak sem, akik nem múzeumi területről érkeznek – új munkatársként – a múzeumba.

Nekik szeretnénk egy olyan hasznos és egyben praktikus kézikönyvet ajánlani, mely instant segítséget nyújt ahhoz, hogy minél előbb be tudjanak illeszkedni a rendkívül izgalmas és motiváló, de új környezetbe. A Múzeumi iránytű sorozat közelmúltban megjelent 26. kiadványában az olvasó átfogó képet kaphat a múzeumok egyetemes és hazai történetéről, bepillantást nyerhet a jövő múzeumával kapcsolatos elképzelésekbe. Megismerheti többek között a magyar múzeumi rendszert, s a működés jellemző területeit, így a gyűjtemények, az állományvédelem, a tudományos kutatás, a kiállítások, az ismeretátadás, az interpretáció, a múzeumi szolgáltatások, a múzeumi marketing, a kommunikáció és a frontvonalmenedzsment sokszínű világát. A kötetben hivatkozott külföldi és hazai kisfilmekre is érdemes rákeresni, segítségükkel könnyedén betekinthetünk a színfalak mögé…

A múzeumi tudás házhoz jön – múzeumi felfedező új kollégák számára

Az Új munkatársként a múzeumban című kötet igazi hiánypótló mű, s nem hiányozhat egyetlenegy új kolléga (digitális) könyvespolcáról sem.

A kiadvány letölthető a mokk.skanzen.hu honlap Tudástárából:

https://mokk.skanzen.hu/20191223muzeumi-iranytu-26

Jó olvasást kívánunk hozzá!