belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Alkossunk együtt! - sikeres programok

A múzeumok olyan programokat szervezhettek, melyek a résztvevők számára a kollektív formában gyakorolt kreativitás örömeit nyújtják. Az alkotás témája szabadon választható volt, akár a Múzeumok Őszi Fesztiválja ezévi mottójához - Építs hidat - Híd, ami összeköt! - is kapcsolódhattak. Az idei programok átlag látogatószáma 92 fő.

  • Gróf Esterházy Károly Múzeum - Pápa: 350 fő

Program címe: A város kék abrosza

A Pápai Barokk Hagyományőrző Egyesülettel együttműködve, mindenki, aki részt vett ebben a programban otthagyja kéznyomát a város legnagyobb kékfestő terítőjén. Az indigó kék anyagra fehér mintával készült alkotások a végén egy történetbe olvadva örökítik meg az alkotók munkáit. Az abrosz bekerült Pápa város Polgármesteri Hivatalába, egy frekventált falfelületre, hogy ott mindenki megcsodálhatja. Hisz Pápa városa 230 éve híres a többek között kékfestő üzeméről, melyről a gyerekeknek egy mesekönyv is készül, benne a város kék abroszával.

együttműködés, egyedi és egyszeri, különleges program, amolyan guinness rekord

  • Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. - Gyula: 216 fő

Program címe: Értelmezd újra Kohán György képeit!

A Kohán Képtárban őrzött Kohán György képeit értelmezhették újra a látogatók. A hatalmas kiállítótérben lehetőség volt a festőművész alkotásainak mintájára elkészíteni saját kreációjukat a vendégeknek. A képtár hatalmas tereiben közösen át lehetett élni a közös alkotás örömét. A Gyulai Alkotókör közreműködésével az október 1-én rendezett program célja volt, hogy az állandó, illetve az időszaki kiállítás megtekintése, a művészet iránt érdeklődők mellett a kreatív, alkotni vágyók közönséget is megszólítsa. A kiállítóhelyek, valamint a programok az aktuális nyitvatartási időben, valamint jegyárakkal voltak látogathatók. Továbbá, speciális kombinált jegyárakat alakítottunk azok számára, akik több múzeumba is szerettek volna ellátogatni.

ÖTLET: együttműködés, kombinált jegyek