belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Múzeumi őszbúcsúztató - sikeres programok

1. Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum - Budapest

„ Ősz a Krúdy-negyedben” –  600 fő 

 helyszíne: Krúdy-negyed.

12 alkalommal rendezték meg a programot Budapesten 2018.  november 14-én, más intézmények bevonásával, neves szakemberek és művészek segítségével, vendéglátóipari egységek bevonásával a múzeumi gyűjtemény tárgyai különleges módon és helyszíneken kerültek bemutatásra. Az érdeklődők ellátogathattak nem csak a múzeumba, hanem a környék nevezeteségeivel is megismerkedhettek.

A programban résztvevők Óbuda „aranykorával” a századfordulós Óbudáról szerezhettek mélyebb ismereteket. A programot kiállítás és interaktív foglalkozások tették még színesebbé. résztvevő intézmények: Óbudai Népzene Iskola, Óbudai Társaskör, Mókus Sörkert, Kéhli Vendéglő

 

2. Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Győr

„ A győri vár 16. századi története – nagyoknak érdekfeszítő kicsiknek lebilincselő” - 142 fő 

 helyszín: Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum

12 alkalommal rendezték meg a programot Sóstón 2018. október 6 –án ahol neves szakemberek segítségével a résztvevők interaktív módon bővíthették tudásukat a Győr vára és a végvári küzdelmekben betöltött jelentőségével kapcsolatban kapcsolatban.

 A program alatt az idősebbek Hargitainé Bartha Annamária történész-levéltáros, Dr. Bagi Zoltán Péter történész-levéltáros tartottak előadásokat, mely során a vár a végvári küzdelmek alatt betöltött szerepét a városfejlődésre gyakorolt hatásával ismerkedhettek meg részletesebben a jelenlévők. Ez idő alatt a kisebbek játékos formában, a „győri vaskakas” legendáján keresztül ismerkedhettek meg a vár végvári szerepével.