belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Múzeumozz a moziban!

Nincs több kibúvó a kényelemeseknek! Az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendszeresen "szerveznek" múzeumi tárlatvezetéseket, a világ legnevesebb múzeumainak legféltettebb képzőművészeti remekeit csodálhatjuk meg angol nyelven, magyar felirattal.

A jelenleg is futó képzőművészeti sorozat keretében a Leonardo Live alkotógárdája által készített szépművészeti dokumentumfilmeket láthatják a nézők. Akik az oslo-i Munch Museum and National Musem augusztus végén megtekinthető "Munch 150" tárlatát, a British Museum első élő műholdon keresztül sugárzott tárlatvezetését, a Life and death in Pompeii and Herculaneum (Élet és halál Pompeiben és Herculaneumban) szeptemberi vetítését, vagy a londoni Royal Academy of Arts "Manet - Portraying Life" kiállításának novemberi vetítését lekésték, azok 2014. január 28-án 19 órától a londoni National Gallery "Vermeer and Music" c. kiállításával szépíthetnek az Uránia Dísztermében.

Múzeumozz a moziban!

A tárlatvezetések alkalmával bepillanthatunk a kulisszák mögé, tanúi lehetünk a kiállítások építésének, miközben megelevenedik előttünk a festőóriások élete.

Bővebb információkért érdemes ellátogatni az Uránia honlapjára.