belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Megújultunk, elindultunk, bemutatkoztunk

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja (MOKK) a hétvégén a Múzeumok Majálisán mutatta be először nyilvánosság előtt a felhasználó-baráttá és dinamikussá alakított honlapját, valamint az innen már elérhető múzeumi kiállítás- és foglalkozáskereső szolgáltatását, a Múzeumi a'la carte adatbázist.


Megújultunk, elindultunk, bemutatkoztunk


A MOKK munkájának legfrissebb gyümölcse, a hazai viszonylatban hiánypótlónak számító honlap és adatbázis a III. Országos Múzeumandragógiai Konferencián is sikerrel mutatkozott be Debrecenben 2013. május 13-án. Az debreceni konferenciával egy időben Budapesten megrendezett Közgyűjtemények és az oktatás című konferencián Dr. Bereczki Ibolya is kitért előadásában a megújult honlapra és adatbázisra.


A Debrecenben tartott III. Országos Múzeumandragógiai Konferencia, melyet a MTA DAB Székházában rendezett meg a Debreceni Egyetem BTK Neveléstudományok Intézete, a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület Múzeumandragógiai Tagozata és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Képzési Központja, „A jövő múzeumai” címet viselte, így keresve sem lehetett volna jobb alkalmat találni a honlap és az adatbázis bemutatásához.


A MOKK igazgatónője, Káldy Mária Új utakon a múzeumokkal! című előadásában ismertette meg a plenáris ülésen a debreceni konferencia közönségét a korszerűsített honlapban és adatbázisban rejlő lehetőségekkel.


Megújultunk, elindultunk, bemutatkoztunk


Különösen nagy tetszést aratott a konferencia résztvevőinek körében, hogy a hazai múzeumi élet megújítására inspiráló gazdag szakmai tartalom mellett az új virtuális felület a korlátozott kommunikációs potenciállal bíró kismúzeumok számára is kiemelt megjelenési lehetőséget biztosít.


Jelenleg mindkét honlapunk működik, és az átmeneti időszakban mindkettőt frissítjük. Ennek ellenére érdemes már most az új honlapunkat használni, hiszen minden információ elérhető innen is. Ahová nem sikerült még tartalmat tölteni, ott a látogatót átirányítjuk a régi honlapunkra.

Kapcsolódó cikkek
Megújul a MOKK honlap

Nyitólap

 

 

HKSZCSPSZV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

SZEPTEMBER

26

KEDD

eseménynaptár


  SZEP 28
  csütörtök
 
KULTÚRPALETTA Múzeumi Börze Sopronban
  SZEP 29
  péntek
 
Konferencia Marosvásárhelyen: MÚZEUMI ÖRÖKSÉG ÉS MÚZEUMI KOMMUNIKÁCIÓ
  OKT 12
  csütörtök
 
Megyei szakmai nap Dunaújvároson
  NOV 06
  hétfő
 
15. Országos Múzeumpedagógiai Konferencia
legfrissebb híreink


2023. 09. 08.
Arany Süni Vándordíj
2023. 09. 05.
Kurta Mihály: Múzeumandragógia reziliencia – Szakandragógia-történeti visszatekintés
2023. 08. 17.
Most mutasd meg!
Skanzen hírek


2023. 09. 11.
Hagyományaink vendégségben
2023. 08. 23.
Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje a Skanzenben