belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Megjelent az Európai Év Múzeuma Díj 2021 felhívása!

Megjelent a European Museum of the Year Award felhívása

a European Museum Forum kiírásában!

Európai Év Múzeuma Díj 2021

Megjelent az Európai Év Múzeuma Díj 2021 felhívása!

 

A European Museum Forum kiírásában megjelent a felhívás a European Museum of the Year Award 2021 versenyre. A független, non-profit szervezet legfőbb célja a múzeumi gyakorlatban megjelenő innovációs megoldások terjesztése, a tapasztalatok cseréje Európa-szerte, olyan fejlesztések megismerése, amelyeknek jelentős hatása van a nemzeti és nemzetközi múzeumi szférára is. A European Museum Forum/a European Museum of the Year Award elkötelezett az emberi és polgári jogok, a demokrácia, a  fenntarthatóság; a kultúrák, illetve társadalmi és politikai határok közötti hidak építése mellett.

Bármilyen múzeumi intézmény jelentkezhet a versenyre, amely új, vagyis az elmúlt három évben nyílt; vagy jelentős felújításon, fejlesztésen ment keresztül a jelentkezést megelőzően. Időszaki, illetve félig állandó kiállításokkal lehet pályázni, viszont lényeges kikötés, hogy a jelentkező múzeum vagy jelölt kiállítás a bírák látogatásának idején (2020 nyár, kora ősz) kész, illetve nyitva legyen, és 2021. június végéig megtekinthető legyen. A jelentkezés időpontjában több mint 3 éve nyitva tartó múzeumok, kiállítások nem pályázhatnak. Nem pályázhatnak továbbá olyan intézmények, amelyek 2016, 2017 vagy 2018 során már nyújtottak be pályázatot.

A pályázatok benyújtásának határideje 2020. március 27.

Az elbírálás és a jelentkezés részleteiről tájékozódhat a hivatalos kiírásban, pályázni a jelentkezési lap kitöltésével, a pályázati anyag összeállításával és a jelentkezési díj megfizetésével lehet. Amennyiben bármilyen kérdése felmerül a versennyel kapcsolatban, keresse Nagyné Batári Zsuzsannát, a European Museum Forum magyarországi kapcsolattartóját a batari.zsuzsanna@skanzen.hu email címen.

További információk: https://europeanforum.museum/applications/