belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Itt regisztrálhat a MÖF 2014-re

Szándéknyilatkozat letöltése: Részvételi szándéknyilatkozat.doc

Használati segédlet a regisztrációs felülethez: Segédlet MŐF2014.doc

Felhívás MÖF 2014

Felhívás működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények részére

 

Tisztelt Főigazgató/Igazgató Asszony/Úr! Kedves Kolléga!

 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. szeptember 29. és november 9. között ismét megrendezzük a nagysikerű országos rendezvénysorozatot, a Múzeumok Őszi Fesztiválját.

Kérjük, hogy idén is kapcsolódjon be intézménye a múzeumi szakma széles területét felölelő programsorozatba, és vegyen részt a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014. évi eseményeiben. A rendezvénysorozat szervezője és pénzügyi lebonyolítója a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (Szentendre), társszervezői az Országos Múzeumi Koordinátori Hálózat tagjai.

A Nemzeti Kulturális Alaptól elnyert támogatás 2014-ben is lehetővé teszi, hogy központi kampánnyal (programfüzet, szórólap, plakát, fesztivál honlap, online kampány, nyomtatott sajtó stb.) segítsük a rendezvény kommunikációját. Emellett az NKA forrásoknak köszönhetően lehetőség nyílik arra is, hogy az intézményekben megvalósuló programok költségeihez hozzájáruljunk. Az NKA-val történt egyeztetés alapján, a korábbi években kialakított gyakorlatot alkalmazva az intézményeknél elszámolható kiadásokra (szakmai anyagköltség, reklám- és propagandaköltség, előadói tiszteletdíj) számla ellenében nyújtunk költségtérítést. A számlát a résztvevő intézmény számlázza tovább a Szabadtéri Néprajzi Múzeum részére.

A költségtérítés mértéke múzeumok esetében maximum 300 000 Ft, közérdekű gyűjtemények és kiállítóhelyek esetében maximum 100 000 Ft lehet. A költségtérítés megítéléséről 2014. július 20-ig értesítést küldünk.

Azoknak a muzeális intézményeknek, amelyek 2013-ban részt vettek a Múzeumok Őszi Fesztiválján, de NEM készítettek szakmailag és pénzügyileg elfogadott elszámolást a programjaikhoz nyújtott költségtérítésről, idén nem tudunk költségtérítést biztosítani. Ezek az intézmények a 2014-es rendezvényen költségtérítés nélkül vehetnek részt.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is több témakört ajánlunk, amelyekhez programjaikat kapcsolhatják. A 2013-ban hagyományteremtő céllal elindított Tanárok Éjszakája kedvező fogadtatásban részesült, ezért idén is folytatjuk. Amellett, hogy a múzeumok ismét csatlakozhatnak a Nagy Rajzoláshoz, és felfedhetik titkaikat is a látogatók előtt, újdonságnak számító témakörökhöz is kapcsolódhatnak. A témakörökkel kapcsolatban további információt itt olvashatnak.

Amennyiben intézménye részt kíván venni programjaival a Múzeumok Őszi Fesztiválján, kérjük, regisztráljanak az erre a célra kialakított felületen: http://oszifesztival.hu/muzeumi-regisztracio-2014.html Ugyanitt adhatják meg költségtérítési igényeiket is. A regisztráció és az adatfeltöltés várhatóan 2014. május 30-tól indul.

Kérjük továbbá benyújtani azintézményvezető által aláírt, részvételi szándéknyilatkozatot (innen letölthető: Részvételi szándéknyilatkozat.doc). A szándéknyilatkozatot eredeti formában, postai úton is kérjük megküldeni Vágó Krisztina nevére, (Szabadtéri Néprajzi Múzeum, 2001 Szentendre, Pf. 63). A postára adási határidő: 2014. 06. 30. hétfő (postai bélyegző kelte), továbbá a beszkennelt változatot kérjük feltölteni a regisztrációs felületre.

Muzeális intézmények tagintézményei anyaintézményük főigazgatójának szándéknyilatkozatát benyújtva önállóan regisztrálhatnak a Múzeumok Őszi Fesztiválján való részvételre.

Figyelem! Amennyiben intézményük nem kér költségtérítést, de szeretne részt venni a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatban, abban az esetben is regisztráljon az alábbi linken http://oszifesztival.hu/muzeumi-regisztracio-2014.html, mert csak a regisztrált résztvevőknek tudjuk biztosítani a részvételt a központi kommunikációban (pl. megjelenést a programfüzetben, vagy a rendezvény honlapján). A regisztrációs felület használatával kapcsolatos segédletet innen töltheti le.

Regisztráció és a jelentkezés feltöltésének határideje:

2014. június 27. péntek.

Amennyiben a rendezvénnyel kapcsolatban további kérdései vagy észrevételei vannak, kérjük, forduljon munkatársainkhoz:

Vágó Krisztinához a regisztrációval és a feltöltéssel kapcsolatos kérdésekkel (vago.krisztina@sznm.hu, T: 26-502-536)

Nagy Magdolnához szakmai, tartalmi kérdésekkel (nagy.magdolna@sznm.hu, T: 26-502-588).

Szíves figyelmükbe ajánljuk a www.oszifesztival.hu weboldalt, ahol megtalálhatja a 2013-as rendezvény értékelését, amely további inspirációt adhat programjai megszervezéséhez. A programok kidolgozásában és összehangolásában segítséget kérhetnek megyei múzeumi koordinátorainktól is.

A programok előkészítéséhez sok sikert kívánunk, együttműködésüket előre is köszönjük.

 

Szentendre, 2014. május 21.

 

Üdvözlettel

 

Káldy Mária s.k. Dr. Cseri Miklós s.k.

igazgató főigazgató

Múzeumi Oktatási és Képzési Központ Szabadtéri Néprajzi Múzeum