belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Beharangozó: Közösségek Hete 2021

A Közösségek Hete országos rendezvénysorozat a közösségek ünnepe, melyet idén 5. alkalommal, 2021. május 10–16. között rendezünk meg. 

A felhívást ugyan csak márciusban tesszük közzé, de már most lehet készülődni az ország egyik legnépszerűbb rendezvénysorozatára, akár programszervezőként, akár látogatóként szeretnének részt venni.

 Beharangozó: Közösségek Hete 2021

Leendő programszervezők figyelmébe

Kik csatlakozhatnak programszervezőként?

A korábbi évekhez hasonlóan idén is kulturális intézmények, civil szervezetek, települések és természetesen helyi közösségek (például baráti, amatőr művészeti, alkotó-, olvasó- és egyéb körök, hagyományőrző csoportok, egyházi közösségek, jótékonysági szervezetek, sportklubok és egyéb közösségek) jelentkezését várjuk.

Figyelem! A TOP-5.3.1-16 és a TOP-6.9.2-16 Helyi identitás és kohézió erősítése című pályázat kedvezményezettjei számára a rendezvénysorozaton programszervezőként való részvétel megfelel a  pályázati felhívás 3.4.1.1. B.3. pontja szerinti közösségi akciók, tevékenységek, események, programok, folyamatok megvalósítása kötelezettségnek. Szeretettel várjuk Önöket is programszervezőink között!

 

Milyen programokkal lehet jelentkezni?

A rendezvénysorozat programszervezőitől olyan ötleteket, programokat várunk majd, melyek ráirányítják a figyelmet a közösségi kezdeményezésekre és a közösségekben rejlő értékekre. A jelentkezők szakmai és közönségprogramokat önállóan vagy közösen, a hét bármely vagy akár minden napjára is szervezhetnek. 

 

A rendezvény központi gondolata

2001 az Önkéntesek Nemzetközi Éve és 2011 az Önkéntesség Európai éve után Magyarország Kormánya 2021–et az Önkéntesség Magyarországi Évének nyilvánította. Ehhez szeretnénk mi is csatlakozni, tehát a Közösségek Hete kiemelt tematikája idén az önkéntesség lesz.

Ezen kívül a korábbi népszerű tematikák egyaránt megjelennek majd, mint például a Keressük értékeinket! – a helyi hagyományőrzés fényében, de választhatók lesznek különböző alkotó, sport, életmód és zöld témák is. 

 

Online térben és/vagy szabadtéren 

A jelenlegi járványügyi helyzetet figyelembe véve egyelőre online térben megvalósítható programokban gondolkodhatunk. Ugyanakkor bizakodunk, hogy időközben a korlátozások legalább részben feloldásra kerülnek, tehát célszerű úgy megtervezni a programokat, hogy azok szabad térben, személyes találkozással is megvalósíthatók legyenek.

Találkozzunk májusban a Közösségek Hetén, de addig is kérjük látogasson vissza a március folyamán frissülő Közösségek Hete honlapunkra!

Kapcsolódó cikkek
Kedvcsináló: Közösségek Hete kicsit másképp ! (2020. évi beszámoló)