belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

A MOKK által a hazai múzeumok körében indított hasonló témájú 2020. évi, majd 2021 elején megismételt kutatásról szóló jelentés itt olvasható. A pedagógusok körében végzett és az online múzeumi tartalmak használatára irányuló kutatásunkról a jelentésünk pedig itt érhető el.

Európai múzeumi körkép az Európai Múzeumi Akadémiától

How are museums doing in Europe? címmel tette közzé kutatási jelentését az Európai Múzeumi Akadémia az európai múzeumok 2020. évi tevékenységéről, a koronavírus járványhelyzet által előidézett helyzetre és kihívásokra a múzeumok által adott válaszokról, a pozitív és negatív fejleményekről.

A kormányzatok eltérő reakcióiról, a károk enyhítését eltérő módon segítő megoldásokról is képet kaphatunk a jelentésből.

Európai múzeumkörkép az EMA-tól

A 2020-ban tapasztalt látványos digitális áttörésen túl fontos konklúzió, hogy "a múzeumok fontosak az emberek jóléte szempontjából, mivel folyamatos az igény arra, hogy felépítsük, darabjaira szedjük és újjáépítsük, hogy honnan jöttünk, kik vagyunk és hová tartunk".

Az ezzel kapcsolatos blogbejegyzés Lehet, hogy a járvány adott új lendületet a múzeumi oktatásnak címmel itt olvasható az EPALE honlapján.

A teljes angol nyelvű kutatási jelentés pedig itt érhető el.

A hír forrása: https://epale.ec.europa.eu