belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Gratulálunk: egyik koordinátorunk intézménye lett az Év Múzeuma a „kis” múzeumok kategóriában!

A sátoraljaújhelyi PIM Kazinczy Múzeum nyerte el a Pulszky Társaság által 1996-ban alapított elismerést a „kis” múzeumok kategóriában a járvány alatt mutatott rugalmasságából és a kiváló tudományos munkájából adódóan.

A muzeális intézmény munkatársa Borsod-Abaúj-Zemplén megyei múzeumi koordinátorunk Gécziné Nagy Mária.

A kis múzeumok kategóriájában további öt intézmény indult a cím elnyeréséért:

1. A BTM Kiscelli Múzeumot a munkatársak innovatív gondolkodásmódja, a megújulási képességük és a járványra adott reakciójuk miatt jelölte a bizottság.

2. A Hajdúszoboszlói Fazekasházat nagy számban szervezett és kiváló múzeumpedagógiai foglalkozásai és programjai miatt jelölték a díjra.

3. A húsz éves jubileumát ünneplő zengővárkonyi Míves Tojás Gyűjtemény hagyománytisztelő és identitástudatot erősítő üzenete miatt volt az esélyesek között.

4. A PIM Kassák Múzeum hatékony ismeretátadási stratégiájával és magas minőségű múzeumpedagógiai és múzeumandragógiai programjaival érdemelte ki a jelöltségét.

5. A nagykanizsai Thúry György Múzeumot a múzeumi anyaguk kiemelkedő közreadásáért és a társadalmi felelősségvállalásuk okán tartotta a bizottság a jelöltségre méltónak.

 

A nagy múzeumok kategóriájában pedig a Magyar Nemzeti Múzeum győzedelmeskedett, versenytársai a BTM Vármúzeuma és a Déri Múzeum voltak.

Kapcsolódó cikkek
AZ ÉV MÚZEUMA díj eddigi díjazottjai
AZ ÉV MÚZEUMA 2021 – Ők az idei jelöltek!