belépés
hírlevél
regisztráció
szakértőnk válaszol

Az európai múzeumoknak a környezeti fenntarthatóságban vállalt szerepét vizsgáló kérdőíves kutatást indított a NEMO a Föld Napján!

A klímaváltozás környezetünket pusztító hatásának mérséklésében a múzeumoknak is felelőssége a fenntartható működésre való átállás. Az Európai Múzeumi Szervezetek Szövetsége (Network of European Museum Organisations, NEMO) ezért egy kérdőíves kutatást indított el a Föld Napján (április 22.), mely az európai múzeumoknak a környezeti fenntarthatóságban vállalt szerepét vizsgálja és elemzi.

A kutatás célja, hogy a NEMO a kérdőívek összegzése alapján a múzeumi szféra zöldebb és fenntarthatóbb működésének megvalósítására javaslatokat dolgozzon ki és azokat politikai döntéshozók elé terjessze. A NEMO emellett biztosítja az eredmények országonkénti visszajelzését is. 

Az európai múzeumoknak a környezeti fenntarthatóságban vállalt szerepét vizsgáló kérdőíves kutatást indított a NEMO a Föld Napján!

A Pulszky Társaság a kérdőív kitöltésére biztatja a magyar múzeumokat, hogy pontosabb és átfogóbb képet kapjunk nem csak az európai, hanem szűkebben a magyarországi múzeumok fenntarthatóságban vállalt helyzetéről is.

A kérdőív kitöltése körülbelül 15 percet vesz igénybe, és anonim módon történik.

A kérdőív 2022 június 3-ig ezen a linken érhető el.

Bővebben

 

Előzetes a témához kapcsolódó szakmai napról:

A múzeumok és a környezeti fenntarthatóság kapcsolódási pontjairól szervez szakmai napot május 23-án Szentendrén a MOKK a Pulszky Társaság Múzeumandragógiai Tagozatával közösen.